• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fish & chips
Napište svůj komentář k receptu

Fish & chips

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
7fotografií
Nahrát fotku
 

Fish and chips je britská klasika, pokrm, který vznikl už v 19. století a stále se těší velké oblibě. Jedná se o rybu osmaženou v těstíčku a hranolky, obojí zakápnuté octem. Jídlo se tradičně servíruje v novinovém kornoutu, vy si ho můžete dát třeba do hrnečku.

Suroviny

4 porce
  • Na brambory:
    • 1
      kg brambory
    • sůl na dochucení
    • olej na smažení
  • Na rybu:
    • sůl na dochucení
    • 300
      ml voda nebo vychlazené černé pivo
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý na dochucení
    • 800
      g treska (filety)
    • jablečný ocet na dochucení
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Rybu omyjte, odstraňte kůži a vykostěte ji. Maso osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na stejnoměrné špalíčky. Z mouky, vejce a vody či piva pak ušlehejte řidší těstíčko. Kousky ryby osolte, opepřete, obalte v těstíčku a smažte asi 6 až 8 minut v hluboké pánvi dozlatova.

RADA: Jak skladovat vejce

2
Brambory očistěte a oloupejte. Každou poté nakrájejte podélně na 6 až 8 dílků. Smažte v hluboké pánvi dozlatova, až začnou okraje hnědnout.

RADA: Jak se zbavit zápachu rybiny po vaření

3
Rybu a brambory podávejte dohromady, dochuťte (mořskou) solí a zakápněte jablečným octem, který dodá celé kombinaci patřičný švih a charakter.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hranolky

Hranolky

Rybí steak

Rybí steak

Ryba v housce

Ryba v housce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 31. 7. 2013 22:05

    Na kolik stupňů u ryby a na kolik stupňů u brambor má být olej rozpálen?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Ryby Treska
Maso Pokrmy Z brambor Rybí Oběd Večeře Smažení Fritování Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Jablečný ocet Olej Pepř mletý Sůl Treska Vejce Voda

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Králičí ragú

Králičí ragú

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

31
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
30
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
27
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
26
Panini s pestem a parmskou šunkou
Panini s pestem a…
26
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filmová zelňačka
Filmová zelňačka
Fish and chips
Fish and chips
Fish and chips - po česku
Fish and chips - po česku
Fishcake
Fishcake
  • Recepty.cz
  • Fish & chips
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact