• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fish & chips
Napište svůj komentář k receptu

Fish & chips

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
7fotografií
Nahrát fotku
 

Fish and chips je britská klasika, pokrm, který vznikl už v 19. století a stále se těší velké oblibě. Jedná se o rybu osmaženou v těstíčku a hranolky, obojí zakápnuté octem. Jídlo se tradičně servíruje v novinovém kornoutu, vy si ho můžete dát třeba do hrnečku.

Suroviny

4 porce
  • Na brambory:
    • 1
      kg brambory
    • sůl na dochucení
    • olej na smažení
  • Na rybu:
    • sůl na dochucení
    • 300
      ml voda nebo vychlazené černé pivo
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý na dochucení
    • 800
      g treska (filety)
    • jablečný ocet na dochucení
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Rybu omyjte, odstraňte kůži a vykostěte ji. Maso osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na stejnoměrné špalíčky. Z mouky, vejce a vody či piva pak ušlehejte řidší těstíčko. Kousky ryby osolte, opepřete, obalte v těstíčku a smažte asi 6 až 8 minut v hluboké pánvi dozlatova.

RADA: Jak skladovat vejce

2
Brambory očistěte a oloupejte. Každou poté nakrájejte podélně na 6 až 8 dílků. Smažte v hluboké pánvi dozlatova, až začnou okraje hnědnout.

RADA: Jak se zbavit zápachu rybiny po vaření

3
Rybu a brambory podávejte dohromady, dochuťte (mořskou) solí a zakápněte jablečným octem, který dodá celé kombinaci patřičný švih a charakter.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hranolky

Hranolky

Rybí steak

Rybí steak

Ryba v housce

Ryba v housce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 31. 7. 2013 22:05

    Na kolik stupňů u ryby a na kolik stupňů u brambor má být olej rozpálen?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Ryby Treska
Maso Pokrmy Z brambor Rybí Oběd Večeře Smažení Fritování Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Jablečný ocet Olej Pepř mletý Sůl Treska Vejce Voda

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Italská caponata

Italská caponata

Svařák

Svařák

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

58
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
43
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filmová zelňačka
Filmová zelňačka
Fish and chips
Fish and chips
Fish and chips - po česku
Fish and chips - po česku
Fishcake
Fishcake
  • Recepty.cz
  • Fish & chips
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact