• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Fish and chips - po česku
Napište svůj komentář k receptu

Fish and chips - po česku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fish and chips - po česku
Fish and chips - po česku
Fish and chips - po česku
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 100
      ml hladká mouka odměřit v nálevce (skleničce)
    • 100
      ml pivo , mléko, sodovka nebo voda
    • sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks bílek vyšlehaný na sníh
    • 2
      ks filé z tresky
    • pepř mletý
    • ubrousek
    • olej
    • koření na ryby dle chuti
    • citronová šťáva dle chuti
    • 400
      g brambory nebo bramborové hranolky, cca

Postup přípravy receptu

1
Rybí filety si pokrájíme na menší kousky a záleží na chuti každého, jak je smažením dochutí. Buď je můžeme jen osolit, případně opepřit. Nebo je můžeme pokapat citronovou šťávou, nechat krátce proležet, osušit a poté osolit. Další varianta je použití koření na ryby...
2
Těstíčko:
3
Mouku smícháme se solí, žloutkem, pivem (mlékem, sodovkou či vodou) v poměru 1:1, necháme krátce proležet, promícháme a těsně před smažením vmícháme zlehka sníh z bílku.
4
Kousky ryby v těstíčku namáčíme a ihned smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a pak rovnou na talíř ke smaženým osoleným hranolkům a obloze dle chuti.
5
Někdo přidává do těstíčka cukr, někdo podává společně s jablečným octem, kterým na talíři dochutí dle svého. Zkrátka každý podle svého, prostě po česku.
6
Bramborové hranolky, pokud si je chcete dělat sami: oloupeme brambory (nejlépe moučné), nakrájíme na stejně široké hranolky, osušíme, dáme do vysoké vrstvy rozpáleného oleje (nejlépe v sítu) nebo do fritézy. Smažíme cca 8 minut, poté vyjmeme, necháme minutku odpočinout a do rozpáleného oleje je opět vrátíme a dosmažíme dozlatova. Vyndáme, necháme okapat, osolíme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fish and chips

Fish and chips

Fish & chips

Fish & chips

Mac and cheese

Mac and cheese

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 11. 10. 2016 21:01

    Super :p

  • Darina | 15. 4. 2016 20:14

    Tohle jime u me hostitelske rodiny a je to vyborny a ikdyz jsem doma nikdy rybu s hranolkama doma nejedla, rychle jsem si zvykla :))

  • Jitka | 3. 6. 2015 14:49

    Super jídlo, dělala jsem to prvně a chvály bylo jako nikdy jindy a to jsem vlastně téměř nevařila : D

  • PATY | 27. 2. 2015 05:53

    TO ZBOZNUJEME <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Brambory Citronová šťáva Filé z tresky Hladká mouka Koření na ryby Olej Pepř mletý Pivo Sůl Ubrousek Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Škvarková pomazánka s Moravankou

Škvarková pomazánka s Moravankou

Nivové placičky

Nivové placičky

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
43
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
40
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
29
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Filmová zelňačka
Filmová zelňačka
Fish & chips
Fish & chips
Fish and chips
Fish and chips
Fishcake
Fishcake
Fit rýže v mléku s mandlemi - Riz a l'amande
Fit rýže v mléku s mandlemi - Riz a l…
Fitness jogurtový koláč nepečený
Fitness jogurtový koláč nepečený
  • Recepty.cz
  • Fish and chips - po česku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact