• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Filmová zelňačka
Napište svůj komentář k receptu

Filmová zelňačka

autor: Richard Novák
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filmová zelňačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 5
      stroužek česnek
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks petržel
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      lžička tymián
    • 150
      g anglická slanina
    • 100
      g máslo
    • 3
      ks mrkev
    • 3
      dl bílé víno
    • 1
      ks bílé zelí
    • 4
      ks pepř celý
    • 1
      ks celer
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      hrst petrželová nať
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Na filmovou zelňačku, kterou vařil Louis de Funés, budete určitě potřebovat větší hrnec. Středně velkou hlávku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme. Cibuli nasekáme nahrubo, česnek utřeme a slaninu nakrájíme na kostky. Mrkev, menší celer a petržel očistíme a nakrájíme na kusy. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
2
Na másle necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, bílý pepř, tymián, bobkový list a osmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, přilijeme víno a necháme projít chvíli varem. Poté podlijeme vodou, přidáme zelí, zakryjeme poklicí a necháme vydusit.
3
Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, osolíme a zalijeme vroucí vodou. Poté přidáme utřený česnek a na mírném plameni vaříme, dokud zelenina nezměkne. Kořenovou zeleninu můžeme potom nakrájet na malé kousky, nebo propasírovat do polévky.
4
Filmovou zelňačku podle potřeby dochutíme (sůl, pepř), přisypeme nasekanou petrželovou nať a můžeme servírovat. Záhy budete moci telefonovat do vesmíru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka s paprikovou klobásou

Zelňačka s paprikovou klobásou

Zelňačka s rajčaty

Zelňačka s rajčaty

Vánoční zelňačka s tofu

Vánoční zelňačka s tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Polévky Ostatní Ze zeleniny Zelenina Dietní Bezmasá jídla Oběd Vaření Dietní Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno Bílé zelí Bobkový list Celer Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mrkev Pepř celý Petržel Petrželová nať Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ananasová čína

Ananasová čína

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Pečený bůček

Pečený bůček

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

65
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
14
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
14
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
13
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Filety z lososa s papájou
Filety z lososa s papájou
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Fish & chips
Fish & chips
Fish and chips
Fish and chips
Fish and chips - po česku
Fish and chips - po česku
  • Recepty.cz
  • Filmová zelňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact