• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Filmová zelňačka
Napište svůj komentář k receptu

Filmová zelňačka

autor: Richard Novák
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filmová zelňačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 5
      stroužek česnek
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks petržel
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      lžička tymián
    • 150
      g anglická slanina
    • 100
      g máslo
    • 3
      ks mrkev
    • 3
      dl bílé víno
    • 1
      ks bílé zelí
    • 4
      ks pepř celý
    • 1
      ks celer
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      hrst petrželová nať
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Na filmovou zelňačku, kterou vařil Louis de Funés, budete určitě potřebovat větší hrnec. Středně velkou hlávku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme. Cibuli nasekáme nahrubo, česnek utřeme a slaninu nakrájíme na kostky. Mrkev, menší celer a petržel očistíme a nakrájíme na kusy. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
2
Na másle necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, bílý pepř, tymián, bobkový list a osmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, přilijeme víno a necháme projít chvíli varem. Poté podlijeme vodou, přidáme zelí, zakryjeme poklicí a necháme vydusit.
3
Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, osolíme a zalijeme vroucí vodou. Poté přidáme utřený česnek a na mírném plameni vaříme, dokud zelenina nezměkne. Kořenovou zeleninu můžeme potom nakrájet na malé kousky, nebo propasírovat do polévky.
4
Filmovou zelňačku podle potřeby dochutíme (sůl, pepř), přisypeme nasekanou petrželovou nať a můžeme servírovat. Záhy budete moci telefonovat do vesmíru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka s rajčaty

Zelňačka s rajčaty

Zelňačka s paprikovou klobásou

Zelňačka s paprikovou klobásou

Vánoční zelňačka s tofu

Vánoční zelňačka s tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Polévky Ostatní Ze zeleniny Zelenina Dietní Bezmasá jídla Oběd Vaření Dietní Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno Bílé zelí Bobkový list Celer Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mrkev Pepř celý Petržel Petrželová nať Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká buchta

Americká buchta

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

115
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
60
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
43
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
37
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková…
35
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Filety z lososa s papájou
Filety z lososa s papájou
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Fish & chips
Fish & chips
Fish and chips
Fish and chips
Fish and chips - po česku
Fish and chips - po česku
  • Recepty.cz
  • Filmová zelňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact