• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Napište svůj komentář k receptu

Filety ze pstruha s čočkovým salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Opravdu pestrým a výživným pokrmem, na kterém si pochutnají gurmáni všech generací jsou tyto vynikající filety ze pstruha s čočkovým salátem. Připravte si je podle podrobného receptu časopisu F.O.O.D. ještě dnes.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks červená cibule
    • 3
      stonek řapíkatý celer
    • 2
      ks paprika
    • petrželka hladkolistá
    • olivový olej
    • 2
      šálek hnědá čočka předvařená
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 600
      g pstruh filety pstruha lososovitého
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Očistěte zeleninu. Cibuli pokrájejte na klínky, celer na plátky, papriku na kousky velikosti sousta, petrželku nasekejte. Ve větší pánvi nebo woku rozehřejte asi lžíci oleje, přidejte papriku a restujte asi 3 minuty, pak přidejte celer a cibuli a pomalu restujte další 3 minuty. Zelenina by měla zůstat křupavá. Nakonec přidejte propláchnutou čočku a už jen lehce prohřejte. Směs osolte, opepřete a dochuťte asi dvěma lžícemi citronové šťávy.

RADA: Krájení cibule

2
Rybí filety osušte papírovou utěrkou, můžete je nechat v celku, nebo rozkrojit na porce. Ve větší pánvi rozehřejte máslo, vložte kusy ryby kůží dolů a nechte asi 2 minuty opékat. Přidejte neoloupané jen lehce rozmáčknuté stroužky česneku. Nyní pánev chytněte za rukojeť, nakloňte a lžící přelévejte horké napěněné máslo přes rybu. Vždy asi půl minuty přes každý filet, rybí maso bude postupně měnit barvu podle toho, jak se bude na povrchu tepelně upravovat.

RADA: Máslo bez lednice

3
Čočkový salát rozdělte na talíře, přidejte rybí filety, ty osolte a opepřete. Vše zakápněte výpekem z pánve a citronovou šťávou a zasypte nasekanou petrželkou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh na oříškách

Pstruh na oříškách

Pstruh na čekankovém risottu

Pstruh na čekankovém risottu

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s hráškovými výhonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Citronová šťáva Hnědá čočka Máslo Olivový olej Paprika Petrželka Pstruh Řapíkatý celer Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

Poslední sledované recepty

21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
20
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
19
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
17
Kakaová roláda s čokoládovým krémem
Kakaová roláda s…
17
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Filety s provensálskou omáčkou
Filety s provensálskou omáčkou
Filety z lososa s papájou
Filety z lososa s papájou
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filmová zelňačka
Filmová zelňačka
Fish & chips
Fish & chips
Fish and chips
Fish and chips
  • Recepty.cz
  • Filety ze pstruha s čočkovým salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact