Opravdu pestrým a výživným pokrmem, na kterém si pochutnají gurmáni všech generací jsou tyto vynikající filety ze pstruha s čočkovým salátem. Připravte si je podle podrobného receptu časopisu F.O.O.D. ještě dnes.
Očistěte zeleninu. Cibuli pokrájejte na klínky, celer na plátky, papriku na kousky velikosti sousta, petrželku nasekejte. Ve větší pánvi nebo woku rozehřejte asi lžíci oleje, přidejte papriku a restujte asi 3 minuty, pak přidejte celer a cibuli a pomalu restujte další 3 minuty. Zelenina by měla zůstat křupavá. Nakonec přidejte propláchnutou čočku a už jen lehce prohřejte. Směs osolte, opepřete a dochuťte asi dvěma lžícemi citronové šťávy.
Rybí filety osušte papírovou utěrkou, můžete je nechat v celku, nebo rozkrojit na porce. Ve větší pánvi rozehřejte máslo, vložte kusy ryby kůží dolů a nechte asi 2 minuty opékat. Přidejte neoloupané jen lehce rozmáčknuté stroužky česneku.
Nyní pánev chytněte za rukojeť, nakloňte a lžící přelévejte horké napěněné máslo přes rybu. Vždy asi půl minuty přes každý filet, rybí maso bude postupně měnit barvu podle toho, jak se bude na povrchu tepelně upravovat.
Čočkový salát rozdělte na talíře, přidejte rybí filety, ty osolte a opepřete. Vše zakápněte výpekem z pánve a citronovou šťávou a zasypte nasekanou petrželkou.