• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Filety s koprovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Filety s koprovým přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g filety z tresky, okouna, štiky, pstruha... cca
    • sůl
    • bílý pepř
    • citronová šťáva
    • kopr
    • máslo nebo olej na smažení
  • Na přeliv:
    • 40
      g máslo
    • 10
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce kopr čerstvě nasekaný
    • sůl
    • 180
      ml mléko plnotučné nebo smetana na vaření, cca
    • citronová kůra
    • citronová šťáva
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na filety přidat i trošičku čerstvé, na jemno nastrouhané kůry z citronu. Necháme odležet v teple cca hodinku, pak smažíme na rozpuštěném másle s trochou oleje nebo jen na oleji z obou stran.

RADA: Jak připravit české ryby

2
Přeliv: na rozpuštěném másle necháme zpěnit hladkou mouku (světlá jíška), ke které nasypeme nasekaný kopr a špetku citronové kůry. Vše osmažíme jen krátce, za stálého míchání přilijeme mléko nebo smetanu dle požadované hustoty, krátce provaříme, dochutíme solí, citronovou šťávou a malým množstvím cukru. Vše dle vlastní chutě.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

3
Filety na talíři přelijeme koprovým přelivem (bešamelem) a podáváme s vařeným bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na fenyklu a grapefruitu

Ryba na fenyklu a grapefruitu

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Fish and chips

Fish and chips

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh Candát Okoun Treska
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý pepř Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Filety Hladká mouka Kopr Máslo Mléko Sůl

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Banánový dort

Banánový dort

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Broskvový želé řez

Broskvový želé řez

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Limoncello

Limoncello

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

202
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
105
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
93
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na…
90
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
65
Grilované kuře naplacato
Grilované kuře naplacato

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Filety na zelenině - zapečené
Filety na zelenině - zapečené
Filety po italsku
Filety po italsku
Filety s česnekovými výhonky
Filety s česnekovými výhonky
Filety s provensálskou omáčkou
Filety s provensálskou omáčkou
Filety z lososa s papájou
Filety z lososa s papájou
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety z pangasia s houbovým dipem
  • Recepty.cz
  • Filety s koprovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact