g
filety
z tresky, pangasia, kapra... pro dvě osoby, cca
sůl
pepř mletý
nebo koření na ryby
hladká mouka
na obalení
máslo
na osmažení společně s menším podílem oleje
1
hrnek
česnekové výhonky
očištěné, pokrájené - cca
120
g
anglická slanina
nebo moravská, Váhalova...
Postup přípravy receptu
1
Filety osolíme, okořeníme a obalíme v hladké mouce. Na rozpuštěném másle s trochou oleje (aby se nám máslo nepřepalovalo) osmažíme připravené filety z obou stran dozlatova, které po osmažení uložíme v teple. Do výpeku přisypeme pokrájené česnekové výhonky a slaninu. Vše zprudka za stálého míchání osmažíme, dochutíme dle chuti solí a pepřem a přidáme na talíř ke smaženým filetům.
2
Podáváme s bramborovou přílohou.
3
Místo česnekových výhonků můžeme použít zelené fazolkové lusky.