Filety osolíme, zaprášíme paprikou (lze i pálivou) a obalíme v mouce. Takto připravené filety osmažíme na trošce rozpáleného oleje ze všech stran, po osmažení uchováváme v teple.
2
Během smažení si připravíme zeleninu: pokrájíme cibuli na půlkolečka, papriku na nudličky, česnek drobně nasekáme, rajčata (raději pevnější) pokrájíme na malé kostičky a krájené žampiony scedíme. Po osmažení filet všechnu zeleninu a houby nasypeme do výpeku a zprudka za občasného promíchání smažíme do změknutí (na skus).
3
Během smažení také přidáme k zelenině sušený, v dlani rozemnutý tymián (může být i čerstvý). Nakonec zeleninu osolíme a opepříme a pokud chceme, můžeme zeleninu zaprášit solamylem (necelá polovina malé lžičky), který v zelenině promícháme a provaříme.
4
Filety (nejen) se zeleninou podáváme s bramborem nebo rýží.
Neměla jsem žampióny, dala jsem zelené fazolky. A nakonec jsem to ještě zapekla v pekáčku - dospod brambory na kostičky uvařené, nato zeleninovou směs a nahoru filé. Bylo to úžasné :-) Moc děkuji za recept, příště musím zkusit s žampiónama :-)