Pstruha vyčistíme, podél rozřízneme a uděláme filet bez žeberních kostí. Osušíme, osolíme. Bramboru nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme vejce, lžičku hladké mouky, sůl a trošku nasekaného kopru. Pstruha obalíme v mouce a v bramboře rozmíchané s vejci a vložíme do mírně rozpáleného oleje (je dobré použít teflonovou pánev, ryba se na to nelepí). Opečeme do zlatova. Vyjmeme na papírový ubrousek.
2
Přitom oloupeme okurku, podélně rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na 0,5 cm silná půlkolečka - (spíš podkůvky nebo účka). Cibuli zpěníme na másle, přidáme okurky, 3 min. orestujeme a zalijeme smetanou. Krátce provaříme (taky asi 3 min.). Zakápneme lehce jablečným octem. Kdo chce, může dát 1 dl kyselejšího bílého vína(Ryzlink..), smetana tím zhoustne a dosolíme podle chuti. Popř. opepříme bílým pepřem, přidáme nasekaný kopr nebo petrželku.