• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Napište svůj komentář k receptu

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pstruh má velmi mnoho výhod, jeho maso má delikátní jemnou chuť a jeho příprava není náročná. Jeho chuť není třeba zvýrazňovat kořením, stačí jen špetka. Skvěle jej doplníte salátem z čočky Beluga, kterou před přípravou není třeba namáčet, oproti klasické čočce.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g čočka Beluga
    • olivový olej
    • 3
      ks citron
    • 1
      svazek ředkvička
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      hrst petržel hladkolistá
    • 4
      ks pstruh filet
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje, šťávu z 1 citronu, dobře osolte a opepřete. Ředkvičky pokrájejte na kolečka, cibuli na klínky, petržel nasekejte nahrubo a vše přimíchejte k čočce.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, naskládejte na ni filety kůží dolů, osolte je, opepřete a restujte asi 2 minuty. Přilijte šťávu z jednoho a půl citronu, přidejte máslo a přiveďte k varu. Omáčkou 1–2 minuty pomalu přelévejte filety. Horká tekutina se postará o to, aby se ryba svrchu zlehka tepelně upravila. Filety podávejte s čočkovým salátem, přelité zbytkem výpeku a skrojky posledního citronu.

RADA: Jak grilovat ryby!

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou

Carpaccio ze pstruha s olivovou…

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem

Pstruh s rajčatovou salsou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Citron Čočka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petržel Pstruh Ředkvička Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Marokánky

Marokánky

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

53
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
42
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
31
Řízek z Vizovic
Řízek z Vizovic

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz A je to venku! Sexbomba Mottlová prozradila pohlaví očekávaného miminka

A je to venku! Sexbomba Mottlová prozradila pohlaví očekávaného miminka

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filet mignon a fazolový humus
Filet mignon a fazolový humus
Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Filet z candáta se šťouchaným bramborem…
Filety (nejen) se zeleninou
Filety (nejen) se zeleninou
Filety na zelenině - zapečené
Filety na zelenině - zapečené
Filety po italsku
Filety po italsku
  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha s čočkovým salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact