• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Napište svůj komentář k receptu

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pstruh má velmi mnoho výhod, jeho maso má delikátní jemnou chuť a jeho příprava není náročná. Jeho chuť není třeba zvýrazňovat kořením, stačí jen špetka. Skvěle jej doplníte salátem z čočky Beluga, kterou před přípravou není třeba namáčet, oproti klasické čočce.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g čočka Beluga
    • olivový olej
    • 3
      ks citron
    • 1
      svazek ředkvička
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      hrst petržel hladkolistá
    • 4
      ks pstruh filet
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje, šťávu z 1 citronu, dobře osolte a opepřete. Ředkvičky pokrájejte na kolečka, cibuli na klínky, petržel nasekejte nahrubo a vše přimíchejte k čočce.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, naskládejte na ni filety kůží dolů, osolte je, opepřete a restujte asi 2 minuty. Přilijte šťávu z jednoho a půl citronu, přidejte máslo a přiveďte k varu. Omáčkou 1–2 minuty pomalu přelévejte filety. Horká tekutina se postará o to, aby se ryba svrchu zlehka tepelně upravila. Filety podávejte s čočkovým salátem, přelité zbytkem výpeku a skrojky posledního citronu.

RADA: Jak grilovat ryby!

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou

Carpaccio ze pstruha s olivovou…

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem

Pstruh s rajčatovou salsou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Citron Čočka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petržel Pstruh Ředkvička Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

46
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
43
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
39
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
38
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
38
Fazolová směs s mletým masem
Fazolová směs s mletým…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Carmen Electra dostala dárek od Kim Kardashianové? Falešný piercing v bradavkách

Carmen Electra dostala dárek od Kim Kardashianové? Falešný piercing v bradavkách

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filet mignon a fazolový humus
Filet mignon a fazolový humus
Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Filet z candáta se šťouchaným bramborem…
Filety (nejen) se zeleninou
Filety (nejen) se zeleninou
Filety na zelenině - zapečené
Filety na zelenině - zapečené
Filety po italsku
Filety po italsku
  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha s čočkovým salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact