• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Napište svůj komentář k receptu

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pstruh má velmi mnoho výhod, jeho maso má delikátní jemnou chuť a jeho příprava není náročná. Jeho chuť není třeba zvýrazňovat kořením, stačí jen špetka. Skvěle jej doplníte salátem z čočky Beluga, kterou před přípravou není třeba namáčet, oproti klasické čočce.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g čočka Beluga
    • olivový olej
    • 3
      ks citron
    • 1
      svazek ředkvička
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      hrst petržel hladkolistá
    • 4
      ks pstruh filet
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje, šťávu z 1 citronu, dobře osolte a opepřete. Ředkvičky pokrájejte na kolečka, cibuli na klínky, petržel nasekejte nahrubo a vše přimíchejte k čočce.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, naskládejte na ni filety kůží dolů, osolte je, opepřete a restujte asi 2 minuty. Přilijte šťávu z jednoho a půl citronu, přidejte máslo a přiveďte k varu. Omáčkou 1–2 minuty pomalu přelévejte filety. Horká tekutina se postará o to, aby se ryba svrchu zlehka tepelně upravila. Filety podávejte s čočkovým salátem, přelité zbytkem výpeku a skrojky posledního citronu.

RADA: Jak grilovat ryby!

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou

Carpaccio ze pstruha s olivovou…

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem

Pstruh s rajčatovou salsou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Citron Čočka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petržel Pstruh Ředkvička Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Výborné špízy

Výborné špízy

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky

Rychlá pikantní pomazánka na…

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

22
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
12
Jednohubky z vinné klobásy
Jednohubky z vinné…
10
Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí
Domácí chléb pro krajany…
9
Míša řezy
Míša řezy
7
Zapečené fenykly
Zapečené fenykly

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filet mignon a fazolový humus
Filet mignon a fazolový humus
Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Filet z candáta se šťouchaným bramborem…
Filety (nejen) se zeleninou
Filety (nejen) se zeleninou
Filety na zelenině - zapečené
Filety na zelenině - zapečené
Filety po italsku
Filety po italsku
  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha s čočkovým salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact