• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Filé zapečené se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Filé zapečené se zakysanou smetanou

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      kostka rybí file
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 8
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 1
      špetka kmín
    • 3
      lžička citronová šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 1
      dl olej
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 3
      lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Mezi tím připravíme omáčku ze zakysané smetany, grilovacího koření, kečupu, worchesterové omáčky a vajec. Vše dobře promícháme. Filé odstavíme z ohně a touto omáčkou ho úplně zakryjeme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a upečeme v troubě do růžova. Podáváme s bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Kulajda se zakysanou smetanou

Kulajda se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 4. 4. 2013 11:25

    vyzkoušela jsem to a myslím ,že stačí 3 lžíce kečupu 8 je moc.

  • Kačka | 4. 2. 2013 16:07

    A ještě něco i vola musí napadnout, že zmrzlé jídlo na rozpáleném tuku prská... :-D Je vidět jak tady děláte chytrého ale přitom o tom nemáte vůbec šajnu.

  • Kačka | 4. 2. 2013 16:03

    Ryby do sebe nasáknou hodně slanosti z přidaných přísad a také se to zkonpenzuje kysanou smetanou... Takže se není čeho bát :-*

  • Kačka | 4. 2. 2013 16:01

    Pokud Tě nenapadlo filé se nechá rozmrazit a poté se přebytek vody z filé odsaje utěrkou aby pak lépe nasáklo šťávu z citronu.... Potom, sýr se strouhankou udělá super křupavou kůrku

  • AK-47 | 9. 11. 2012 11:27

    JJ pridavat vodu k vodnatymu zmrazenymu file je zrejme moc lahoda. Zaroven eidam se strouhankou a vse zablit kecupem.. :-$

  • Denisa Černá
    Denisa Černá | 9. 10. 2012 14:01

    Hodně chutí v jednom pekáči a hodně slané, asi takhle bych recept popsala :-(

  • hovno které sere z tohoto receptu | 10. 4. 2012 20:59

    Sračka :-$

  • Katka Š. | 7. 5. 2011 19:45

    Dnes jsme zkusili a moc nám to nechutnalo. Na to, jak to tady všichni vychvalují, tak nic moc.

  • bumbrdlik333 | 29. 3. 2011 13:56

    Z tresky doporučuji :-) :-)

  • MartikK
    MartikK | 12. 3. 2011 14:39

    Výborné, místo filé jsem použila pangase, ten ani není potřeba dusit, takže je to super rychlovka.

  • adam | 3. 3. 2011 10:46

    Super recept doporučuji všem :-) :-$ 8-)

  • filip | 16. 1. 2011 13:26

    vybornee doporučuji :-S

  • Martina Kroufková | 24. 1. 2010 20:30

    Výborné. Dělala jsem s filety Pangase a domácím kečupem (jen 4 lžíce). Chuť ryby se vůbec neztratila.

  • Alena Alena | 21. 1. 2010 21:26

    Musí to být opravdu filé - kostky? Nestačí filety z Pangasiuse? Přijde mi, že smetana chut ryby uplně zatratí tak spíš uvažuji o kuřecím nebo vepřovém. Jaké máte zkušenosti? D.

  • šárka hrubá | 7. 11. 2009 16:54

    Tak jsem to zkusila,není to špatné,ale víckrát to už asi dělat nebudu.

  • Markéta Figurová | 16. 10. 2009 17:32

    Jsem "začínající kuchařka" a nemám ráda ryby, tenhle recept se mi povedl a dokonce mi to moc chutnalo a babička, která byla na návštěvě si ho hned opsala... Jen jsem při hodnocení dala omylem místo 1 pětku, což mě moc mrzí. jsem hlupák a pořádně jsem to nepřečetla. podívám se jestli to jde napravit

  • Marie Šindelová | 17. 9. 2009 07:39

    Jednoduché a velmi dobré.Mám tento recept už odzkoušený a dnes si dáme po delší době repete.

  • jana | 22. 3. 2008 13:16

    je to výborné...akorát se rodinka napucla a polehala na gauče :-)) Jen jsem nedala worchestr, moc ho nemusíme a proto ho ani doma nemám, ale i tak je to mňamka. Ta strouhanka se sýrem udělá bezva kůrčičku....

  • týna | 6. 3. 2008 15:59

    Tentokrát,vlastně po prvé hodnotím jinak než 1**...Nic extra to tedy není,možná se mi to jen nepovedlo,ale chut ryby zanikla ve směsi kečupu atd...Celé se to zapeklo a omačka byla vlastně kejda". Dala jsem i zeleninku jako přílohu,ale to už celkovému dojmu nepomohlo..Nicméně jsme to snědli,ale po prvé a naposledy:((Dávám za 3...

  • vendula m | 1. 3. 2008 14:09

    naprosto vynikajici. sice jsem tam nedalala kvuli detem worchester ani kecup, ale i tak to bylo opravdu vyborne a snadne.

  • Herma | 3. 1. 2008 23:28

    Doporučuji přidat na filé pod smetanu udušený porek nebo konzervovanou pečenou kapii. Moc nám to s tím chutná

  • Anna-Wii | 3. 1. 2008 11:38

    Moc dobrý recept! Na rybku jsem ještě přidala mraženou směs zeleninky a super! Lehké a chutné!

  • fialka | 4. 6. 2007 20:46

    Moooc dobré! Olej pouze na zapečení, takže i dietní, taky jsem ubrala kečupu, jen pozor na ten Worchester - je to pikantnější, ale to miláček ocenil...

  • Kačule | 28. 5. 2007 16:23

    Nám moc chutnalo, právě, že ryby moc nemusíme, tak to bylo takové ukryté a mělo to chuť po tém zálivce se sárem a smetanou. Pro nás je to super, jedí to hlavně děti a to jsem ráda

  • helena pelichova | 28. 5. 2007 10:10

    upekla jsem filé,ale v té směsi jsem nepoznala,že to bylo filé,nechutnalo nám to.

  • helena pelichova | 28. 5. 2007 10:08

    upekla jsem filé,ale v té směsi jsem nepoznala,že to bylo filé,nechutnalo nám to.

  • Anonym | 26. 5. 2007 13:12

    No tak jsem prave dojedla a popravde podruhe uz varit nebudu.Brrrrrrrrrrrrr

  • Alena Babičová | 4. 5. 2007 08:41

    Moc moc dobré, jediná chyba- udělala jsem toho málo :o)) , fakt super mňamka

  • temporary | 16. 4. 2007 13:17

    Tohle je fakt dobrota....jedli jsme to s rýží - filé se krásně vypeče a kombinace chutí v té omáčce nemá chybu

  • bambule | 15. 4. 2007 18:45

    Chutnalo nám a je fakt, že se na tom nedá nic zkazit a to já zkazím vždycky všechno, díky za recept

  • Jana | 15. 4. 2007 13:55

    Opravdu moc dobré, v podstatě se to nedá zkazit. Já jsem věrná receptům paní Vencové, jsou zaručené.Díky i za tento.J

  • Paja Zupa | 13. 2. 2007 13:42

    Rybu nemusím (dělám kvůli drahé polovičce - prosazuje "zdravé jídlo"). Na základě zdejších připomínek jsem omezila kečup na 2 lžíce a bylo to SUPER. Hodnotím 1. A to vážně ryby nemusím.Rada pro jiné kuchařinky - dalo by se použít i vepřové, kuřecí nebo pouze zelenina.

  • Janinka | 13. 1. 2007 15:49

    Tak jsem dnes vyzkoušela. A výsledek: já a přítel mé dcery jsme si moc a moc pošmákli, dcera to nevzala do pusy a "pán tvorstva"? Vyseparoval jen tu rybu a zbytkem pohrdl. Hlupák! :-)) Takže to je u nás tak 2:2. Krásně se ukázalo, že co člověk, to jiná chuť. Ale mě to chutnalo (a moc) a každému, kdo nemá doma takové ZMLSANCE jako já, to doporučujii vyzkoušet. Je to rychlý a jednoduchý recept a to se cení :-))).

  • Jana Z | 29. 11. 2006 14:15

    Dcera, která, tak jak většina puberťaček spíš všechno jen ozobává aby nepřibrala,slupla dvě porce jak malinu, takže dávám za 1

  • agny | 27. 11. 2006 17:37

    Včera jsem dělala, je vážně skvělé.

  • Lubka | 5. 9. 2006 21:38

    Jednička!

  • Lucka | 4. 9. 2006 12:49

    dávám za 1..opravdu dobrota..jen jsem ještě na filé nakrájela papriku :o)

  • Ivča | 31. 5. 2006 12:59

    no, byla to teda mnamka, posolila jsem bylinkovou soli a super !!!jen příště mín ocitronuju...a kečupu jsem dala tak 2 lžíce..a plísňový syr..davam 1***

  • Alina | 27. 5. 2006 19:07

    Moc dobré

  • Jana Kutačová | 27. 5. 2006 18:16

    Pozvala jsem rodiče na oběd,udělala naložené řízkya pro sebe a syna toto rbí filé.Ještě,že jsem zapekla 4 kousky.Chtěli ochutnat a byli moc spokojeni.Jen mě udivovala ta kombinace řízků,kaše a ryby..ale co...:o))))Moc dobré..:o)

  • Jaruna | 19. 3. 2006 19:20

    Super, sice bez kečupu a v mírné úpravě poměru ingrediencí, plus ta niva a je to doprůtka. Kór, když seženete filé bez kostí.

  • Fleur | 25. 2. 2006 22:32

    Náš oblíbený recept, dala jsem Nivu bylo pikantní dobré

  • Martina S. | 25. 2. 2006 20:50

    Moc jsme si pochutnali. I když u nás filé "neletí", po takto připraveném se slehla zem, pardon plech.

  • Al.Mel. | 7. 2. 2006 11:26

    Moc nám chutnalo i s kečupem.

  • Irena | 7. 1. 2006 19:14

    Musím souhlasit s Danou, kečup mi tam moc neseděl, příště zkusím bez kečupu. Možná i té worchestrové omáčky je hodně. Ta chuť mi k filé nesedla.

  • Luba | 1. 12. 2005 09:42

    Také nám chutnalo

  • Renata Mickova | 30. 11. 2005 18:30

    Vynikajúce,tento recept má velký úspech v našej rodine,všetkým nám velmi chutí.

  • Aja | 27. 8. 2005 11:14

    Dobré

  • Ada | 25. 8. 2005 12:56

    Fajnéééééé, moc nám chutnalo!

  • Alina | 5. 1. 2005 18:18

    Tak to zkuste bez kečupu

  • Dana | 4. 1. 2005 11:54

    Moc nám nechutnalo. Ten kečup se tam podle mě nehodí.

  • Alina | 3. 1. 2005 19:14

    Jednoduchá příprava, lehké, chutné!

  • Martina | 3. 1. 2005 09:35

    Výborný recept, mohu jedině doporučit, díky

  • Kája | 3. 10. 2004 16:02

    Moc dobré, zase další pokus v mém kursu vaření, povedlo se a chutnalo

  • Anonym | 7. 8. 2004 09:35

    Výborné, rychlé, všem doporučuji

  • Janča | 3. 8. 2004 19:53

    Moc dobré, k dušení jsem přidala ještě dvě oloupaná rajčata

  • Hana Janů | 20. 6. 2004 22:20

    Jednoduché a dobré!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Grilovací koření Kečup - jemný Kmín Olej Rybí file Strouhanka Sůl Tvrdý sýr Vejce Worcestrová omáčka Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Caesar salát

Caesar salát

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Pribináček

Pribináček

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

63
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
35
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
29
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
24
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Agáta rozjíždí nový byznys: V novém bytě za 11 mega bude dělat uklízečku!

Agáta rozjíždí nový byznys: V novém bytě za 11 mega bude dělat uklízečku!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Filé v lese
Filé v lese
Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Filé zapečené s nivou
Filé zapečené s nivou
Filet mignon a fazolový humus
Filet mignon a fazolový humus
Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Filet z candáta se šťouchaným bramborem…
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
  • Recepty.cz
  • Filé zapečené se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact