• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Filé v lese
Napište svůj komentář k receptu

Filé v lese

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filé v lese
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks filety
    • 300
      g žampiony
    • jíška granulovaná
    • 3
      lžíce hořčice
    • sůl
    • 1
      lžička máslo
    • 3
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme do měkka na olivovém oleji. Podlijeme horkou vodou, přidáme granulovanou jíšku (nebo i čerstvou), vmícháme hořčici, osolíme a uvaříme bešamel.
2
Do zapékací mísy dáme máslo, necháme rozehřát v troubě. Na to položíme filé, zalijeme bešamelem s houbami a zhruba 20 minut zapékáme. Jinak je lépe udělat bešamelu hodně a spíše řidší, je o něj rvačka. Pokud bude řídký moc, je možné ho dozahustit ke konci zapékání. I po konci zapékání by měl mít konzistenci hustší omáčky.
3
Příloha: vařené brambory a brokolice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé na česneku se sýrem

Filé na česneku se sýrem

Filé s bramborovými placičkami

Filé s bramborovými placičkami

Filé s fazolkami

Filé s fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 12. 11. 2010 09:55

    1 sůl, zrnko, kilo???????????? Opravdu se toto jídlo skvěle doplňuje s dnešní polévkou v menu :-$ :-$ :-$

  • blanka suarezova | 14. 11. 2009 23:12

    Muzete to take pripravit tak ze opecene file jeste v panvicce zalijete smetenou a nechate chvili podusit az smetana nebo slehacka zhoustne, Ochutite trochou stavy z citronu a hned servirujte.

  • frankovka * | 27. 9. 2008 12:45

    Ahoj všem, právě jsme vylízali poslední zbytky omáčky. Bylo to vynikající, děkuji autorce za inspiraci. Malinko jsem to pozměnil - jako přílohu jsem udělal šťouchané brambory se slaninkou. Všichni jsme si moc pochutnali!:-)

  • Dede . | 13. 4. 2008 20:31

    Pripravila som z pangasa,ktorého som ocitrónovalaa osolila.Šampiňóny som dala na olej s opečenou cibuľou,podusila a podliala nielen vodou ale aj smotanou,pridala horčicu a zapiekla.Bolo to super chválim.

  • Simča Sládková | 27. 2. 2008 20:33

    Lidko my ryby i houby milujeme, tak jsem nemohla odolat..... A bylo ta jediněčné... Já se spíš bála, aby se někdo nezlobil, že se k cizímu receptu "cpu" s fotkou... Ale Ladia říkala, že to nevadí, že ten receprt není můj, že každý nemá třeba možnost fotit. Ahoj, Simča

  • Lidka K. | 18. 1. 2008 19:59

    Simčo, sice pozdě, ale přece - strašně moc díky za doplnění fotografie.

  • Simča Sládková | 23. 4. 2007 22:27

    Super, super, super.... a jelikož "v lese", tak s lesními houbami... Všem to moc chutnalo a posílám i foto.

  • Rudá Sona | 23. 11. 2006 17:55

    Vynikající,dávám 1**

  • Pastis Petite | 23. 11. 2006 16:32

    Je to vynikající! Včera večer jsem to dělala - filé jsem trochu pokropila citronovou šťávou a podle paní Olgy Holnové posypala rozmarýnem. Bála jsem se že 3 lžíce hořčice budou chuťově převládat, ale manžel i děti řekli, že tak dobrou rybu s omáčkou ještě nejedli. Dokonce vylízali pekáč.

  • Anonym | 20. 11. 2006 22:32

    Filé s žampionama proč ne, ale určitě bez tý jíšky (bešamelu).

  • kaz | 24. 9. 2006 14:18

    do základu přidat anglickou slaninu a vynikající....

  • Martina | 5. 3. 2006 16:53

    Vyborne, diky za napad!!!!!

  • Lidka Kábrtová | 31. 1. 2006 16:20

    No, já se přikláním k žampionům a hlívě, hříbky je podle mě lepší dát do italského rizota...

  • Babul | 31. 1. 2006 16:02

    Dost zajímavý recept, jestlipak by to šlo i s hříbkama ?

  • Tereza | 31. 1. 2006 11:42

    Supr jídlo...houby a filé máme moc rádi a tohle nám opravdu chutnalo.

  • Lucka | 30. 1. 2006 10:41

    Super jidlo, omacka sla na dracku... Davam 1+++

  • Olga Holnová | 29. 1. 2006 16:37

    Zaujal mě vtipný název a po vyzkoušení jsme museli s manželem konstatovat, že jídlo je opravdu vynikající - 1*. Dovolila jsem si jen malou úpravu: 1/2 množství žampionů jsem nahradila hlívou ústřičnou a porce rybího filé jsem z jedné strany lehce okořenila mletým rozmarýnem. OLA

  • Anonym | 27. 1. 2006 23:31

    nic moc

  • Anonym | 25. 1. 2006 15:04

    Ryba a houby...mňam...

  • Jiří Dadok | 25. 1. 2006 13:48

    Protože jsme houbaři a vmrazáku máme zásobu z podzimu, použil jsem je místo žampionů - super (asi proto, že jsou aromatičtější). Každopádně je to velká 1

  • Lidka Kábrtová | 21. 1. 2006 09:07

    Díky za pochvalu, tohle jídlo jsem vymyslela jen náhodou. Jinak u nás ho jí i muž, který jinak žampiony nesnáší.

  • Ája | 20. 1. 2006 21:01

    Vynikající! Předčilo to mé očekávání.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Filety Hořčice Jíška Máslo Olivový olej Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Béřovický králík

Béřovický králík

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Medovník V.

Medovník V.

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Houbový guláš III.
Houbový guláš III.
29
Jahodový dort III.
Jahodový dort III.
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Veronica Biasiol (27) se hádá se svou ex: Divná slova před rozchodem!

Veronica Biasiol (27) se hádá se svou ex: Divná slova před rozchodem!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Filé s fazolkami
Filé s fazolkami
Filé v alobalu
Filé v alobalu
Filé v alobalu II.
Filé v alobalu II.
Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Filé zapečené s nivou
Filé zapečené s nivou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
  • Recepty.cz
  • Filé v lese
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact