Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme do měkka na olivovém oleji. Podlijeme horkou vodou, přidáme granulovanou jíšku (nebo i čerstvou), vmícháme hořčici, osolíme a uvaříme bešamel.
2
Do zapékací mísy dáme máslo, necháme rozehřát v troubě. Na to položíme filé, zalijeme bešamelem s houbami a zhruba 20 minut zapékáme. Jinak je lépe udělat bešamelu hodně a spíše řidší, je o něj rvačka. Pokud bude řídký moc, je možné ho dozahustit ke konci zapékání. I po konci zapékání by měl mít konzistenci hustší omáčky.
1 sůl, zrnko, kilo????????????
Opravdu se toto jídlo skvěle doplňuje s dnešní polévkou v menu :-$ :-$ :-$
blanka suarezova
|14. 11. 2009 23:12
Muzete to take pripravit tak ze opecene file jeste v panvicce zalijete smetenou a nechate chvili podusit az smetana nebo slehacka zhoustne, Ochutite trochou stavy z citronu a hned servirujte.
frankovka *
|27. 9. 2008 12:45
Ahoj všem, právě jsme vylízali poslední zbytky omáčky. Bylo to vynikající, děkuji autorce za inspiraci. Malinko jsem to pozměnil - jako přílohu jsem udělal šťouchané brambory se slaninkou. Všichni jsme si moc pochutnali!:-)
Dede .
|13. 4. 2008 20:31
Pripravila som z pangasa,ktorého som ocitrónovalaa osolila.Šampiňóny som dala na olej s opečenou cibuľou,podusila a podliala nielen vodou ale aj smotanou,pridala horčicu a zapiekla.Bolo to super chválim.
Simča Sládková
|27. 2. 2008 20:33
Lidko my ryby i houby milujeme, tak jsem nemohla odolat..... A bylo ta jediněčné... Já se spíš bála, aby se někdo nezlobil, že se k cizímu receptu "cpu" s fotkou... Ale Ladia říkala, že to nevadí, že ten receprt není můj, že každý nemá třeba možnost fotit. Ahoj, Simča
Lidka K.
|18. 1. 2008 19:59
Simčo, sice pozdě, ale přece - strašně moc díky za doplnění fotografie.
Simča Sládková
|23. 4. 2007 22:27
Super, super, super.... a jelikož "v lese", tak s lesními houbami... Všem to moc chutnalo a posílám i foto.
Rudá Sona
|23. 11. 2006 17:55
Vynikající,dávám 1**
Pastis Petite
|23. 11. 2006 16:32
Je to vynikající! Včera večer jsem to dělala - filé jsem trochu pokropila citronovou šťávou a podle paní Olgy Holnové posypala rozmarýnem. Bála jsem se že 3 lžíce hořčice budou chuťově převládat, ale manžel i děti řekli, že tak dobrou rybu s omáčkou ještě nejedli. Dokonce vylízali pekáč.
Anonym
|20. 11. 2006 22:32
Filé s žampionama proč ne, ale určitě bez tý jíšky (bešamelu).
kaz
|24. 9. 2006 14:18
do základu přidat anglickou slaninu a vynikající....
Martina
|5. 3. 2006 16:53
Vyborne, diky za napad!!!!!
Lidka Kábrtová
|31. 1. 2006 16:20
No, já se přikláním k žampionům a hlívě, hříbky je podle mě lepší dát do italského rizota...
Babul
|31. 1. 2006 16:02
Dost zajímavý recept, jestlipak by to šlo i s hříbkama ?
Tereza
|31. 1. 2006 11:42
Supr jídlo...houby a filé máme moc rádi a tohle nám opravdu chutnalo.
Lucka
|30. 1. 2006 10:41
Super jidlo, omacka sla na dracku... Davam 1+++
Olga Holnová
|29. 1. 2006 16:37
Zaujal mě vtipný název a po vyzkoušení jsme museli s manželem konstatovat, že jídlo je opravdu vynikající - 1*. Dovolila jsem si jen malou úpravu: 1/2 množství žampionů jsem nahradila hlívou ústřičnou a porce rybího filé jsem z jedné strany lehce okořenila mletým rozmarýnem. OLA
Anonym
|27. 1. 2006 23:31
nic moc
Anonym
|25. 1. 2006 15:04
Ryba a houby...mňam...
Jiří Dadok
|25. 1. 2006 13:48
Protože jsme houbaři a vmrazáku máme zásobu z podzimu, použil jsem je místo žampionů - super (asi proto, že jsou aromatičtější). Každopádně je to velká 1
Lidka Kábrtová
|21. 1. 2006 09:07
Díky za pochvalu, tohle jídlo jsem vymyslela jen náhodou. Jinak u nás ho jí i muž, který jinak žampiony nesnáší.