• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Filé v lese
Napište svůj komentář k receptu

Filé v lese

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filé v lese
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks filety
    • 300
      g žampiony
    • jíška granulovaná
    • 3
      lžíce hořčice
    • sůl
    • 1
      lžička máslo
    • 3
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme do měkka na olivovém oleji. Podlijeme horkou vodou, přidáme granulovanou jíšku (nebo i čerstvou), vmícháme hořčici, osolíme a uvaříme bešamel.
2
Do zapékací mísy dáme máslo, necháme rozehřát v troubě. Na to položíme filé, zalijeme bešamelem s houbami a zhruba 20 minut zapékáme. Jinak je lépe udělat bešamelu hodně a spíše řidší, je o něj rvačka. Pokud bude řídký moc, je možné ho dozahustit ke konci zapékání. I po konci zapékání by měl mít konzistenci hustší omáčky.
3
Příloha: vařené brambory a brokolice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé s bramborovými placičkami

Filé s bramborovými placičkami

Filé na česneku se sýrem

Filé na česneku se sýrem

Filé s fazolkami

Filé s fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 12. 11. 2010 09:55

    1 sůl, zrnko, kilo???????????? Opravdu se toto jídlo skvěle doplňuje s dnešní polévkou v menu :-$ :-$ :-$

  • blanka suarezova | 14. 11. 2009 23:12

    Muzete to take pripravit tak ze opecene file jeste v panvicce zalijete smetenou a nechate chvili podusit az smetana nebo slehacka zhoustne, Ochutite trochou stavy z citronu a hned servirujte.

  • frankovka * | 27. 9. 2008 12:45

    Ahoj všem, právě jsme vylízali poslední zbytky omáčky. Bylo to vynikající, děkuji autorce za inspiraci. Malinko jsem to pozměnil - jako přílohu jsem udělal šťouchané brambory se slaninkou. Všichni jsme si moc pochutnali!:-)

  • Dede . | 13. 4. 2008 20:31

    Pripravila som z pangasa,ktorého som ocitrónovalaa osolila.Šampiňóny som dala na olej s opečenou cibuľou,podusila a podliala nielen vodou ale aj smotanou,pridala horčicu a zapiekla.Bolo to super chválim.

  • Simča Sládková | 27. 2. 2008 20:33

    Lidko my ryby i houby milujeme, tak jsem nemohla odolat..... A bylo ta jediněčné... Já se spíš bála, aby se někdo nezlobil, že se k cizímu receptu "cpu" s fotkou... Ale Ladia říkala, že to nevadí, že ten receprt není můj, že každý nemá třeba možnost fotit. Ahoj, Simča

  • Lidka K. | 18. 1. 2008 19:59

    Simčo, sice pozdě, ale přece - strašně moc díky za doplnění fotografie.

  • Simča Sládková | 23. 4. 2007 22:27

    Super, super, super.... a jelikož "v lese", tak s lesními houbami... Všem to moc chutnalo a posílám i foto.

  • Rudá Sona | 23. 11. 2006 17:55

    Vynikající,dávám 1**

  • Pastis Petite | 23. 11. 2006 16:32

    Je to vynikající! Včera večer jsem to dělala - filé jsem trochu pokropila citronovou šťávou a podle paní Olgy Holnové posypala rozmarýnem. Bála jsem se že 3 lžíce hořčice budou chuťově převládat, ale manžel i děti řekli, že tak dobrou rybu s omáčkou ještě nejedli. Dokonce vylízali pekáč.

  • Anonym | 20. 11. 2006 22:32

    Filé s žampionama proč ne, ale určitě bez tý jíšky (bešamelu).

  • kaz | 24. 9. 2006 14:18

    do základu přidat anglickou slaninu a vynikající....

  • Martina | 5. 3. 2006 16:53

    Vyborne, diky za napad!!!!!

  • Lidka Kábrtová | 31. 1. 2006 16:20

    No, já se přikláním k žampionům a hlívě, hříbky je podle mě lepší dát do italského rizota...

  • Babul | 31. 1. 2006 16:02

    Dost zajímavý recept, jestlipak by to šlo i s hříbkama ?

  • Tereza | 31. 1. 2006 11:42

    Supr jídlo...houby a filé máme moc rádi a tohle nám opravdu chutnalo.

  • Lucka | 30. 1. 2006 10:41

    Super jidlo, omacka sla na dracku... Davam 1+++

  • Olga Holnová | 29. 1. 2006 16:37

    Zaujal mě vtipný název a po vyzkoušení jsme museli s manželem konstatovat, že jídlo je opravdu vynikající - 1*. Dovolila jsem si jen malou úpravu: 1/2 množství žampionů jsem nahradila hlívou ústřičnou a porce rybího filé jsem z jedné strany lehce okořenila mletým rozmarýnem. OLA

  • Anonym | 27. 1. 2006 23:31

    nic moc

  • Anonym | 25. 1. 2006 15:04

    Ryba a houby...mňam...

  • Jiří Dadok | 25. 1. 2006 13:48

    Protože jsme houbaři a vmrazáku máme zásobu z podzimu, použil jsem je místo žampionů - super (asi proto, že jsou aromatičtější). Každopádně je to velká 1

  • Lidka Kábrtová | 21. 1. 2006 09:07

    Díky za pochvalu, tohle jídlo jsem vymyslela jen náhodou. Jinak u nás ho jí i muž, který jinak žampiony nesnáší.

  • Ája | 20. 1. 2006 21:01

    Vynikající! Předčilo to mé očekávání.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Filety Hořčice Jíška Máslo Olivový olej Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Výborné špízy

Výborné špízy

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

70
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…
57
Bramborový salát nakyselo
Bramborový salát nakyselo
51
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen…
42
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
42
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Filé s fazolkami
Filé s fazolkami
Filé v alobalu
Filé v alobalu
Filé v alobalu II.
Filé v alobalu II.
Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Filé zapečené s nivou
Filé zapečené s nivou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
  • Recepty.cz
  • Filé v lese
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact