Cibuli a česnek nastrouháme a smícháme s kari kořením. Plátky filé osolíme, potřeme cibulovou směsí a naskládáme do pekáčku, vytřeného máslem nebo olejem, poklademe kousky másla.
2
Pečeme v troubě doměkka, asi 20-30 minut. Filé pustí šťávu, takže nemusíme podlévat. Pár minut před koncem pečení posypyme strouhaným sýrem a necháme rozpustit.Podáváme s brambory.
Ja jsem pekla na 180 a cca 30 minut. Nedavala jsem nakonec syr a misto kari (kari mi teda k tomuto fakt nesedi) jsem dala provensalske bylinky (1 lzicka),k peceni pridala maslo a dale podle receptu a rybicka je moc dobra :-)
terez
|28. 9. 2014 15:36
na kolik stupňů péct prosím?
terez
|28. 9. 2014 15:36
na kolik stupňů péct prosím?
Jana
|13. 4. 2014 13:43
Dnes jsme měli k obědu, moc dobré, filé bylo hodně vodnaté, dělala jsem rozmražené, vykapané a upeklo se akorát .
Lenka
|5. 3. 2014 21:18
já bych v první řadě zvážila vaše kuchařské dovednosti než opětkovat recept... to jste jako netušili, do čeho jdete, když jste četli ingredience... :-D takoví lidi mě dostávaj
Výborné. Použila jsem mražené filety Pangase, které jsem ale předem nechala rozmrazit. I tak filety pustí šťávy až až. Směs cibule, česneku a kari je úžasná.
Moc dobré je dobré navrch přidat trošku pepře. dávám 1.
vlastimil kucera
|19. 2. 2010 13:43
Vlastimil Kucerra povedlo se je to famozní
vlastimil kucera
|19. 2. 2010 13:34
Povedlo se je to famazní
veronika zatloukalova
|18. 6. 2009 10:10
Rycle,jednoduche,dobre davam za1. vsem to chutnalo
Zuzana Filoušová
|6. 9. 2008 16:06
Včera jsem vařila na oběd, všem to moc chutnalo, je to ryché a moc dobré
Anonym
|8. 12. 2007 18:46
?
Jana
|18. 10. 2007 14:45
Dnes som to robila, veľmi nám chutili. A hlavne, je to jednoduché a rýchle.
jitka kopecka
|1. 6. 2007 18:43
je to vynikajici.
Simča Sládková
|10. 10. 2006 11:30
Také takto filé upravuji, ale nejprve ho posilím a pokapu citrónovou šťávou a nechám tak 2 hoďky rozmrazit.Vody z filé vždycky vyteče plno, neštěstí můj mož je hoooodně omáčkový, takže tak půlku tekutiny odeberu, vmíchám 2 lžíce solamylu a po rozmíchání (nesmí se do horkého!!!) vrátím zpět a nechám zahoustnout. Takže my s dětmi si bereme maso se zapečeným sýrem a k tomu brambory a zahuštěnou "štávu" zblajzne muž :o))))
Jitka Bublová
|28. 8. 2006 12:40
Ano, určitě má. Dodá další rozměr chuti i vzhledu a celkově to zjemní, myslím, že bez něj by to nebylo ono.
Hana
|25. 8. 2006 12:30
Má sýr důležitou roli v tomto receptu?
Jitka Bublová
|19. 4. 2006 12:45
Musím souhlasit, s kvalitou filé je poslední dobou docela problém. Je mi líto, že se Vám kvůli tomu recept moc nevyvedl, jinak je to opravdu chutná záležitost. Lze to samozřejmě udělat i z jiné ryby, občas jsem to dělávala např. z hejka apod.
chemik
|19. 4. 2006 11:59
Používejte raději mražené ryby v celku např. makrelu ap.
Zdena z JM
|19. 4. 2006 10:46
S rybím filé-slisovanými kostkami nemám moc dobré zkušenosti.Pustí vodu zrovna tak jako filety a navíc po rozmražení se rozpadnou.Je lepší před tepelnou úpravou filety nechat rozmrazit a vodu slít.
Hospodyňka
|19. 4. 2006 10:36
Filé - kostky jsou slisované odřezky. Filety jsou prostě kousky ryby. Vodou může být napuštěno to i to
Marie Horáková
|19. 4. 2006 10:13
Paní Marto, mohu potvrdit, ten pořad jsem taky viděla, testy dopadly katastrofálně, v podstatě kupujeme zmrzlou vodu / je řeč o vodě, která tam nemá co dělat, ne o přirozenou v rybím mase / a opravdu nejlépe tam dopadlo filé Tesco.
Marta
|19. 4. 2006 10:05
Pokud nechcete kupovat filé za 260-290 Kč za kg, podle testu by mělo být nejkvalitnější filé Tesco! Mělo nejmenší obsah vody! Pokud můžete věřit všemu co řeknou v televizi, byl to pořad na čt24 Testoviny.
Tereza Jarčušková
|19. 4. 2006 09:52
Kupujte filé ( kocky ), nie filety. Tie sú nekvalitné, 2x zmrazované a nasiaknuté vodou. Filé sa mrazí priamo na lodiach po naporcovaní, preto je oveľa kvalitnejšie.
Eva
|19. 4. 2006 09:09
bohužel je file, hlavně to levnější, často nekvalitně zmrazeno a opravdu pouští příliš vody. Doporučuji kupovat kvalitnější
magda
|18. 4. 2006 21:50
file mi pustilo hrozně moc vody! a scvrklo se o půlku... mám tu vodu příště nějak odebrat? když to nechám odpařit, file je moc tuhé. díky za radu