• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Filé po italsku
Napište svůj komentář k receptu

Filé po italsku

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filé po italsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg brambory
    • 4
      ks filety
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks paprika
    • 4
      ks žampiony 3-4
    • 100
      g anglická slanina
    • sůl
    • bazalka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Plech pokapeme olejem. Každou porci filé osolíme a zabalíme do anglické slaniny a dáme doprostřed plechu.
2
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky, rozprostřeme okolo filet a posolíme. Rajčata spaříme vařící vodou a oloupeme, nakrájíme na menší čtvrtky a dáme na bramory, osolíme a okořeníme bazalkou. Papriky očistíme, nakrájíme na proužky a posypeme jimi brambory a totéž uděláme i se žampiony, osolíme.
3
Trošku podlijeme vodou a pečeme do zlatova na 250 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčátka po italsku

Rajčátka po italsku

Spaghetti alla Carbonara po italsku

Spaghetti alla Carbonara po italsku

Makaróny po Italsku

Makaróny po Italsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka jirčík | 24. 10. 2008 09:31

    Tak prosím snad ještě nikdy sem se v žádné diskusi neozval, ale zareaguji.Zkusil sem recepta musím říci, že je vynikající a ty slova přechytračelého Jozefa mne udivují. Nemá tu náhodou nějaký recept?Chtěl bych ho od mistra zkusit. A nebo je to flustrující jedinec, který se vyjadřuje ke všem a ke všemu. A k paní Adéle, když vám vadí, že někdo má názor jiný a chcete respekt , tak prosím respektujte i názo na pana Jozefa. tj jen taky názor

  • Christina | 8. 2. 2007 16:26

    Dobrý den,zrovna tento recept zkouším tak snad to dopadne dobře =0) ale už při přípravě to vypadá moc dobře,barevné.... =0)

  • Anonym | 7. 2. 2007 23:43

    Rybí filátko s rajčaty, bazalkou, případně žampiony v kombinaci s bramborem v jakékoliv úpravě určitě. Ale slaninu vynechám.

  • Jana V. | 7. 2. 2007 02:17

    Jitko,vypadá to velmi dobře,určitě brzy vyzkouším.Jen tu anglickou asi kapku zredukuji,snažím se tuku vyhýbat.Ale to je můj názor.A vy,Jitko,se nenechte otrávit.

  • jitka Mal. | 3. 2. 2007 09:50

    Jsem moc ráda že chutná a pro ty "nerybové" já tenhle recept dělám i s kuřetem, prostě místo filé dám doprostřed kuřecí stehna, nebo naporcované kuře, ale to už neobaluji v té slanině a jednou jsem to dokonce ke konci zasypala sýrem a byla to taky dobrota. Myslím že toto jídlo si každý může upravit podle svých chutí a možností.

  • Anonym | 2. 2. 2007 21:48

    Moje rodina ryby moc nemiluje,ale recept paní Jitky je dobrý a nám "nerybovým"typům chutná,paní Jitko díky i naše čtyřletá dcera váš recept miluje..a debata o soli?Vaří pan J, poprvé?:)))))

  • jitka Mal. | 1. 2. 2007 09:51

    Koukám že se tu rozvinula docela slušná debata a ráda bych k tomu řekla toto, samozřejmě že mi nevadí kritika, pokude byl recept vyzkoušen a nechutnal respektuji to, ale pokud je recept odsuzován aniž by byl vyzkoušen a je haněn za něco, co ani není v ingrediencích to mě mrzí, a není to jen u mého receptu, všimla jsem si jak někdo použije v názvu třeba čína, itálie, řecko, hned je do něho strefováno, že takhle by se to teda tam a tam nejedlo, přitom přece název pokrmu by měl být vedlejší, hlavně aby chutnalo a o tom to je. U pana Josefa mě naštvalo, že vyzdvihoval u tohoto receptu nadměrné množství soli, ale v ingrediencích přece není napsáno množství, to že se solí každá vrstva jídla je přeci normální a záleží na každém kolik té soli použije, k té anglické slanině bych chtěla říct jen to, že toto byl můj nápad, aby filé v pečení troubě se rychle nevysušilo než se dopečou ostatní suroviny.

  • Zdena z JM | 1. 2. 2007 09:24

    Myslím si,že autorce receptu kritický komentář pana Josefa ani moc nevadil.Prostě te vysvětlila a byl by pokoj-nebýt Vás věčných rejpalek.Kdo chce,vždy si najde důvod,jak rozvinout nějakou nesmyslnou diskusi.

  • Adéla | 1. 2. 2007 09:18

    Di, opět jste zase všechno špatně pochopila...

  • Di | 1. 2. 2007 07:59

    Adélo a Hádej hadači, já nepořádám na nikoho hon na čarodějnice, ale dovolila jsem si - slušně!- zastat se paní Jitky Mal. a upozornit, že to, co jí pan Jozef T. vytýká, vůbec v receptu napsáno není. To můžeme rovnou napsat ke každému receptu, kde je mezi ingrediencemi sůl, že má nadměrné množství soli (ať žije kritika za každou cenu). V Itálii mražené rybí filé (rozuměj kostičky) možná nevaří, proč by to také dělali? V našich krajinách někdy nezbývá než po této náhražce čerstvých mořských ryb sáhnout, ať už z důvodů finančních nebo kvůi nedostupnosti čerstvého sortimentu. No a co? Že se recept jmenuje filé po italsku? Nikdo přece netvrdí, že ho tak vaří v Itálii, o tom jsme se přece s panem T. už bavili. Nejsme v hodinách zeměpisu. Pan T. má právo na svůj názor, ale my ostatní také! Na druhé straně jeho kritika upozornila na recept, který vůbec nemusí být špatný. Takže rozhodně vyzkouším a nebudu ohrnovat nos nad kostičkami slisovaného filé).

  • anny anny | 31. 1. 2007 20:15

    Dnes jsem uvařila z lisovaných filé kostek.Méně jsem osolila a použila na dochucení ,,Harmonii chuti - středomoří''.Nemám čerstvou bazalku,tak jsem použila trochu čerstvého tymiánu.Výborné!!!!

  • Jozef T. | 31. 1. 2007 16:35

    Dakujem za pochopenie a obhajobu.

  • Adéla | 31. 1. 2007 14:51

    Jakmile člověk něco k receptu namítne, už se na něj všichni sesypou jako supi. Pan Jozef to myslím nenapsal zle, alespoň se snažil být v komentáři slušný. Nechápu, proč ho hned napadáte a píšete např, že byste ho doma mít nechtěli, a že neví, co jsou tyto stránky zač. Proč se do toho hned musí každý navážet? Stačilo od autorky napsat:" množství soli ať si každý upraví sám"... To je hrůza, jakmile má člověk jiný názor, tak... No kde to jsme??? S pozdravem

  • Hádej hádej hadači | 31. 1. 2007 12:37

    Tak už zase hon na čarodejnice? Vždyť ten pan Jozef celkem slušně popsal že má problém se spojením "italské" a "filé", že se tyto dva výrazy neslučují. A že na jeho gusto je v receptu moc soli. Pak to ještě jednou opět slušně vysvětlil. Ženské nebuďte jako vosy a nechte právo na svobodný názor, který je notabene slušně prezentován. To musí být každý, kdo vyjádří poněkud jiný názor okamžitě utlučen? Zdůrazňuji slušnost vyjadřování, nemluvím tu o sprosťákovi Brusákovi... tady to snad není elitní klub pěti přispěvovatelek které si notují mezi sebou a jakmile se ozve někdo trochu jinak, už je zle... Nepodepisuju se schválně, nehodlám se objahovat proti výpadům, které teď nastanou

  • Zdeňka | 31. 1. 2007 12:01

    Pane Jozefe,recepty nejsou od toho,abychom s nimi souhlasili nebo ne.Paní Markéta nevkládá recepty pro dietáře,ale normální lidi,kterých je tu většina.A buď se mi recept líbí a vyzkouším ho nebo nelíbí,tak ho nechám být,nekritizuju,třeba bude dobrý pro jiného.Když chci jíst zdravě,najdu si "zdravý recept",když chci hřešit,tak hřeším a udělám si kombinaci,která mi chutná a nemusí být vůbec zdravá.

  • anny anny | 30. 1. 2007 22:32

    Tedy pane Jozefe,vás bych doma nechtěla,ani kdyby jste byl zlatej.Jako by jste měl na všechno patent a k tomu děsný puntičkář,chytající za slovíčko.Holky nedejte se!!!!

  • Anonym | 30. 1. 2007 22:04

    To nic, Di, on pan Josef asi nakupuje a zná jenom to filé nalisované do úhledných obdélníkových kostek.

  • Di | 30. 1. 2007 18:21

    Filé, filety jsou plátky masa, u nás se tím většinou myslí rybího. O slisovaných kostičkách není v receptu řeč. Stejně tak o množství soli, tak proč pan Jozef píše o neúměrném množství - každý si zkrátka osolí, jak je zvyklý.

  • Jozef T. | 30. 1. 2007 16:59

    P. Markéta, urcite nechcem aby sa tu "varilo" ako v dobrej restaurácii. Tiez si myslím, ze som si nezmýlil stranu. Mojou snahou je uviest niektoré nesprávne informácie (Taliansko) ci dieteticky nevhodné kombinácie(neúmerné mnozstvo soli v recepte) na správnu mieru. Napriek tomu uznávam, ze s tým nemusíte súhlasit. Ja tiez s Vasimi receptami nesúhlasím na 100 %.

  • marketa englicka | 30. 1. 2007 12:51

    Jitko recept je super,a mi to určitě všichni pochopili,to asi pan Josef si spletl sránky,protože jeho komentáře a to nejen k vašemu receptu mě teda udivují..převážná část co sem píšeme jsme obyčejné kuchařinky v domácnosti a podělujeme se o své recepty a letité zkušenosti ,nebo prostě hledáme inspiraci,učíme se teprve vařit apod.Mě ale připadá že pan Josef chce aby jsme vařili recepty z nějakého Grand hotelu!!!

  • Anonym | 30. 1. 2007 10:59

    Pokud vím, i v našich obchodech je dvojí sortiment: filé = kostky slisované z pomleté ryby x filet = plátky rybího masa zbaveného kostí a kůže. To platí o mraženém. A pokud jste fajnšmekr, když si připlatíte, v lepších obchodech dostanety ty filety i chlazené.

  • jitka Mal. | 29. 1. 2007 21:15

    Nezlobte se já ale nenapsala nějaké ohromné množství soli, to že jsem napsala že se každá vrstva posolí přeci neznamená že tam vysypeme 1/2kg soli, každý si posolí dle chuti, z vlastní zkušenosti vím, že když jsem posolila jen brambory, zbytek zůstal planý, takže toto doporučení bylo spíše pro začínající kuchařky. Nehledě na to, že filé je uprostřed, to ostatní je pouze příloha, v tom je jednoduchost receptu, vše na jednom plechu a samozřejmě to do Itálie má daleko, myslím že kdyby jsme se měli rozebírat každou Itálii, Čínu atd. co tu je... Když jsem tento recept našla a dělala byl takto pojmenován a já to tak ponechala. Myslím že každý si může tento recept přizpůsobit vlastním chutím, pokud nesolim, tak neposolim, pokud nerad slaninu, tak filé prostě neobalím.

  • Jozef T. | 29. 1. 2007 12:33

    Som velký milovník Talianska a jeho kuchune zvlást. V prímorských krajinách nie je zvykom pripravovat filé, pretoze existujú cerstvé alebo mrazené ryby a nepouzívajú sa lisované filé. Co sa týka prípravy prispôsobenej domácim podmienkam dá sa filé akceptovat. Co nie je akceptovatelné je mnozstvo soli v recepte (filé, angl. slanina - obsahujú sol, zemiaky posolíme, rajciny posolíme, papriky a sampinóny posolíme). Snaha je zabit chut filé? Iný dôvod nenachádzam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bazalka Brambory Filety Olej Paprika Rajčata Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

68
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
21
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Filé po italsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact