• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Fíky s ochuceným sirupem
Napište svůj komentář k receptu

Fíky s ochuceným sirupem

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fíky s ochuceným sirupem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks fíky čerstvé, zralé
    • 70
      ml voda
    • 70
      g cukr
    • 1
      lžíce med světlý
    • 4
      lžička citronová šťáva
    • 1
      špetka vanilka malá
    • pomerančová kůra
    • řecký jogurt - pravý

Postup přípravy receptu

1
Fíky by měly být pěkně zralé. Hledejte takové s tmavě fialovou slupkou, těžší na svou velikost. Dejte pozor, aby nebyly nijak natlučené. Nicméně to, zda jsou opravdu zralé, poznáte, až když je rozkrojíte - vnitřek by měl být tmavě růžový až vínový.
2
Fíky nakrojte do kříže, řezy ale neveďte až dolů - nechte 1 cm odspodu nenakrojený. Pak oběma palci a ukazováčky stiskněte dole a fík by se měl rozevřít jako květina. Měly by mít pokojovou teplotu, aby vynikla jejich chuť.
3
Do menšího nepřilnavého hrnce nalijte vodu, nasypte cukr, přidejte med, citronovou šťávu, vanilku a trochu pomerančové kůry a zahřejte. Míchejte, aby se sirup nepřipálil, za pár minutek by měl zhoustnout.
4
Do řeckého jogurtu můžete/nemusíte vmíchat trošku vanilky. Do mělčí misky nebo na talířek dejte trochu jogurtu (popř. tvarohu), položte na něj fík a zakápněte libovolným množstvím horkého sirupu.
5
Co se týče vanilky ze seznamu ingrediencí - můžete použít část vanilkového lusku. Nicméně v obchodě se zdravou výživou jsem objevila vanilkový bio prášek. Cenově to vyšlo jako jeden vanilkový lusk ze supermarketu a vypadá to, že je toho víc. Toho je při vaření/pečení potřeba jen malé množství, takže to balení by vám mělo chvíli vydržet.
6
Med by měl být světlejší, protože světlý bývá ze začátku sezóny (konec jara/začátek léta) a chutě v medu jsou velmi jemné ve srovnání s tmavým medem. Ten by mohl chuť ostatních ingrediencí přebít. Jarní med i rychleji krystalizuje (btw. každý med by měl dřív či později zkrystalizovat - týdny až roky) a obsahuje větší množství pylu. Je tedy zdravější a vhodnější i pro alergiky k vybudování přirozené imunity. Zeptejte se svého včelaře, jaká rostlina převládá - vhodný je akát, pampeliška, růže (i pozdních medů), hloh, lípa, bodlák, kaštan, levandule...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory s ochuceným tvarohem

Brambory s ochuceným tvarohem

Čočkový salát s fíky

Čočkový salát s fíky

Obložený chléb s fíky

Obložený chléb s fíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Dezerty Nejlepší dezerty
Pokrmy Zdravě i chutně Moučníky Ovoce Z ovoce Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Fíky Med Pomerančová kůra Řecký jogurt - pravý Vanilka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

30
"Míša" roláda
"Míša" roláda
21
Palačinky
Palačinky
20
Smetanové kuřecí kousky s rýží
Smetanové kuřecí kousky…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Přemožitelka upírů se vrací: Tohle je »nová Buffy«!

Přemožitelka upírů se vrací: Tohle je »nová Buffy«!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Fialový koktejl
Fialový koktejl
Fíkové čatní
Fíkové čatní
Filé "rychlovka"
Filé "rychlovka"
Filé na citronech
Filé na citronech
Filé na česneku se sýrem
Filé na česneku se sýrem
  • Recepty.cz
  • Fíky s ochuceným sirupem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact