• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fíkové oválky
Napište svůj komentář k receptu

Fíkové oválky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fíkové oválky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g fíky
    • 100
      g cukr mletý
    • 100
      g ořechy mleté
    • 100
      g perník mletý
    • hnědý rum
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Fíky nasekáme nadrobno, smícháme s cukrem a ořechy. Do směsi přidáme tolik rumu, aby vzniklo těsto, které se bude dát rozválet na 4-5 mm. Těsto musíme rozvalovat mezi fóliemi, protože se bude dost lepit. Z těsta vykrajujeme oválky nebo jiné tvary. Aby se formička nelepila a dalo se vykrajovat, namáčíme ji do mletého cukru.
2
Vykrájené tvary necháme na rovné ploše (na pečícím papíře) do druhého dne oschnout. Po zaschnutí je namáčíme do polevy z bílé čokolády a zdobíme tmavou čokoládou.
3
Uchováváme v chladu, dobře zabalené v alobalu, aby rum zbytečně nevysychal. Jednotlivé vrstvy proložíme pečícím papírem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fíkové čatní

Fíkové čatní

Skořicové oválky

Skořicové oválky

Fíkové koláčky

Fíkové koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RK | 5. 12. 2006 11:18

    Mám od kamarádky velmi podobný recept a je to úžasné. Pokud se vám nechce vykrajovat, stačí vyválet placku do obdélníku a nakrájet na čtverečky nebo obdélníčky. Fíky jsem nasekala na robotu, ten si s nimi poradí rychle a bez lepení. Kdo nemá rád čokoládu, může polít klasickou cukrovou polevou s rumem, je to taky moc dobré.

  • Mila Veselá | 7. 12. 2005 16:00

    Omlouvám se, perník patří do těsta. Strouhaný perník se kupuje jednak v kuse, tzv. perník na strouhání nebo tentýž již nastrouhaný. Nahradit se dá třeba rumovými perníčky, ale pak bych ubrala trochu cukru, protože jsou se sladkou polevou.

  • Zdenka | 7. 12. 2005 13:52

    V integrenciach sa píše i strúhaný perník, ale v popise sa neuvádza.Ale chcela by som sa spytať, na Slovensku nie je dostať strúhaný perník, môže niekto poradiť, čím ho je možné nahradiť?Ďakujem

  • Mila Veselá | 25. 11. 2005 09:42

    Normální sušené fíky. Špatně se sekají nadrobno, hrozně se to lepí, ale výsledná chuť je báječná. Ještě zapátrám ve fotkách a pošlu obrázek, ale mám pocit, že loni jsem nedělala oválky, ale trojúhelníčky.

  • Marcela Tafilová | 24. 11. 2005 20:02

    Chtěla jsem se zeptat,jaké ty fíky mají být,sušené?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Prosinec Syrové Chlazení Vánoce Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Fíky Hnědý rum Ořechy Perník Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

14
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
11
Krém na zdobení dortů
Krém na zdobení dortů
11
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Fíkové oválky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact