• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fíkové čatní
Napište svůj komentář k receptu

Fíkové čatní

autor: jarmiljarmil
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fíkové čatní
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g fíky
    • 25
      ml balzamikový ocet
    • 25
      ml horká voda
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 20
      g máslo
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička hořčičné semínko
    • 1
      lžička citronová kůra
    • lískové oříšky na ozodbu
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V hrnci mírně orestujte najemno nasekanou cibulku s máslem, přidejte fíky a třtinový cukr.
2
Po 5 minutách přidáme balzamikový ocet a horkou vodu, přidáme další ingredience - kari, hořčičné mleté semínko, špetku soli, pepř, citronovou kůru a ohříváme na mírném ohni dalších 30 minut.
3
Lískové oříšky dáme do předem vyhřáté trouby na 160 stupňů a necháme 5 minut péct pro větší křupavost.
4
Hotové čatní podáváme s hermelínem, praženými lískovými oříšky, tmavou bagetkou a vínem typu Chardonnay barrique.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr s rebarborovým čatní a bramborami

Kapr s rebarborovým čatní a bramborami

Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

Jablečné čatní

Jablečné čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Citronová kůra Fíky Hořčičné semínko Horká voda Jarní cibulka Kari Lískové oříšky Máslo Pepř mletý Sůl Třtinový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

151
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
132
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
101
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
77
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
60
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Fežoáda
Fežoáda
Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Fialový koktejl
Fialový koktejl
Fíky s ochuceným sirupem
Fíky s ochuceným sirupem
Filé "rychlovka"
Filé "rychlovka"
Filé na citronech
Filé na citronech
  • Recepty.cz
  • Fíkové čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact