• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Napište svůj komentář k receptu

Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg telecí maso (plecko nebo krkovice)
    • 50
      g máslo
    • 500
      g cibule
    • vývar (na podlévání)
    • 250
      g šunka (pražská, v celku)
    • smetana (několik lžic)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • nakládané okurky
    • 1
      ks vařená vejce (natvrdo)
  • Na knedlíky
    • 8
      ks žemle (nebo rohlíky, nakrájené na kostičky) )
    • 3
      lžíce máslo (lze i sádlo)
    • 1
      ks cibule
    • petrželka
    • 400
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 6
      lžíce hrubá mouka (+ na obalení)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky, osolte je a opepřete. V kastrolu rozehřejte máslo, osmažte cibuli dozlatova, vložte maso, osmažte ze všech stran, podlijte vývarem a poduste doměkka. Nakonec vmíchejte pokrájenou šunku, zahustěte smetanou rozmíchanou s moukou a na závěr vmíchejte nadrobno nakrájené okurky a vejce.
2
Na knedlíky opečte dokřupava na tuku nakrájené pečivo, cibuli a trochu sekané petrželky. Nechte vychladnout a v míse přelijte mlékem s vejci a solí, mléko nechte do žemlí zcela vsáknout. Vmíchejte mouku a ze vzniklé hmoty tvarujte kulaté knedlíky o velikosti pingpongových míčků. Obalte je v mouce a ve vroucí osolené vodě povařte asi 15 minut, až zpevní. Podávejte ke guláši.
3
----
4
//Recept z knížky Václava Malovického Švejkova cestopisná kuchařka//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým knedlíkem

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Nakládané okurky Pepř mletý Petrželka Smetana Sůl Šunka Telecí maso Vařená vejce Vejce Vývar Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Veselá prošívaná deka

Veselá prošívaná deka

Salátový dresing

Salátový dresing

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

483
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Srbské rizoto
Srbské rizoto
13
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Fežoáda
Fežoáda
Fialový koktejl
Fialový koktejl
Fíkové čatní
Fíkové čatní
Fíky s ochuceným sirupem
Fíky s ochuceným sirupem
  • Recepty.cz
  • Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact