Maso nakrájejte na kostky, osolte je a opepřete. V kastrolu rozehřejte máslo, osmažte cibuli dozlatova, vložte maso, osmažte ze všech stran, podlijte vývarem a poduste doměkka. Nakonec vmíchejte pokrájenou šunku, zahustěte smetanou rozmíchanou s moukou a na závěr vmíchejte nadrobno nakrájené okurky a vejce.
2
Na knedlíky opečte dokřupava na tuku nakrájené pečivo, cibuli a trochu sekané petrželky. Nechte vychladnout a v míse přelijte mlékem s vejci a solí, mléko nechte do žemlí zcela vsáknout. Vmíchejte mouku a ze vzniklé hmoty tvarujte kulaté knedlíky o velikosti pingpongových míčků. Obalte je v mouce a ve vroucí osolené vodě povařte asi 15 minut, až zpevní. Podávejte ke guláši.
3
----
4
//Recept z knížky Václava Malovického Švejkova cestopisná kuchařka//