• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Fežoáda
Napište svůj komentář k receptu

Fežoáda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fežoáda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vepřová kýta
    • 250
      g ostravská klobása
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • 6
      stroužek česnek
    • 300
      g bílé zelí ovařené
    • 4
      ks paprika 2 červené a 2 zelené
    • 3
      ks rajčata
    • 200
      g žampiony orestované
    • petrželka
    • 2
      plechovka fazole
    • 2
      lžička mletá paprika sladká
    • chilli mleté
    • 3
      ks mrkev vařená
    • 0,50
      ks celer vařený
    • 2
      šálek vepřový vývar
    • sůl
    • vegeta
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Dále přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, pórek a chvíli vše podusíme.
2
Zalijeme vývarem a postupně vkládáme další ingredience, vše na malé kostičky nakrájené a to v pořadí: paprikové lusky, hlávkové zelí, petrželka, celer, mrkev, žampiony, rajčata, dále oba druhy fazolí a koření.
3
Ke konci přidáme oloupanou, na malé kousky nakrájenou klobásu.
4
Pokrm podáváme horký, přikusuje se tmavý chléb.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jakub | 16. 1. 2017 17:40

    zmente prosim fotku

  • momik
    momik | 8. 4. 2013 21:27

    teda já jím i očima a tohle mi připomíná...no, radši nic...

  • Jirka Babica | 4. 3. 2013 18:23

    Děkuji za nádherný recept, pokusím se jej prosadit do své další show.

  • Marcela | 12. 10. 2012 13:41

    Když jsem si přečetla složení, tak mi nepřijde, že by z toho všeho mohlo být něco tak nechutně hrozného jako je na obrázku a ani se mi tomu nechce věřit.

  • cuoco | 11. 10. 2012 05:13

    Daco cudne mi ztoho vyslo , kde som spravil chybu?

  • cuoco | 11. 10. 2012 05:07

    :-* :-* fajcil som asi tu istu travu ako vy ked ste pridavali tento recept isiel som podla neho vysiel mi daaky cudny blivajz , kde som spravil chybu :'(

  • Janaso | 10. 10. 2012 09:22

    U jídel, která neznám a míním vyzkoušet (znalosti občas možná chybí, odvaha však nikoli) si ráda přečtu komentáře, které zhusta upozorní na drobné nedostatky receptu, jichž se tak mohu předem vyvarovat. :-) Tady se vyvinula, možná ne zcela na místě, akademická debata. Není vyloučeno, že přidat pórek do Kung paa (které, přiznávám, také neznám) může jen kulinářský diletant a každý šéfkuchař či samouk zapálený pro asijskou kuchyni ho proto musí setřít, neboť jinak nelze, domnívám se však, že tato stránka není primárně určena pro debaty této úrovně. Umím se i mýlit, ovšem věřím, že se zde realizují zapálení kuchařští amatéři, inspiraci tu však jistě hledají i ti bez zkušeností....... dejme jim prostor pro experimenty a prostou radost z povedeného pokrmu bez zkostnatělé svázanosti původními "jedině správnými" recepty. Koneckonců největších objevů v historii vědy se často "dopustili" ti, kteří vzdělání v daném oboru postrádali - jejich fantazii totiž neomezovala dogmata. Hezký den

  • Annedilia | 13. 1. 2012 20:20

    Feijoada je něco, co nemá nic společného s tímhle receptem. Lituji.

  • Daniella O. | 17. 8. 2010 18:59

    Olgo., omlouvam se, ze jsem Vas oslovovala v zenskem rodu. Pokud se nepletu, Vase inicialy jsou O.G., nemam pravdu??? Mohlo me to napadnout driv, to mi doslo s peknym zpozdenim....:))))

  • Olga . | 17. 8. 2010 10:33

    Daniella O., jsem rád, že jsme se shodli na právu psát sem komentáře :-) I s tím názvem máte do jisté míry pravdu, a není podstatné zda je recept zkopírován z LABUŽNÍKA http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=28483 nebo opačně :-(((Náš dialog je poněkud mimo mísu, ale nemyslím že je zbytečný; kromě jiného jsem se teď dotkl i "autorství" receptu - zastávám stanovisko, že pokud člověku nečiní radost lhát sám sobě, tak je etické uvést zdroj... A to, že se zastávám Antonie je asi tím, že mám podobný přístup k receptům: nebudu psát chvalozpěvy např. na Kung Pao, když je recept jak má být; když tam ale někdo vrazí třeba pórek, tak ho setřu za zhovadilost nejvyššího stupně...:-)))))

  • Daniella O. | 17. 8. 2010 00:55

    Pani Olgo, komentar ma jiste pravo napsat kazdy, kdo umi psat, nejen autor receptu, ale slo mi o to, ze aurorka zrejme nazev pocestila zamerne, nebot si ho sama upravila, proto nepouzila nazev originalni, ale mluvit za ni nechci. Je zde komentar, ze to dokonce bylo velmi dobre, tak neni potreba poucovat, ale je lepsi pridat novy recept. Jinak zminena pani mi opravdu " nelezi ani v pate, natoz v zaludku", ale zatim od ni zazniva pouze kritika na vse, ceho se chyti a to mi vadi. Nenapsala ani jednu pochvalu, ale pouze se snazi vsechny poucovat a kritizovat. Nakonec docilila toho, ze se tady dohadujeme my dve a pritom naprosto zbytecne. Mozna zminena pani nikdy ani tento recept nevarila ale pouze ochutnala v restauraci a odhadla ingredience, proto original nevlozila. Neni nutne, se kvuli ni nijak prit, mozna ji to dela radost, ze rozpoutava bourlive debaty. Nemyslim, ze jsem se nejak dotkla Vasi osoby, ale pokud to tak citite, hluboce se omlouvam.

  • Olga . | 16. 8. 2010 23:33

    Daniella O., pominu-li, že tento recept má s původním velmi málo společného, tak ty fazole by měly být jak uvádí Antonia... Možná Vám tato dáma "leží v žaludku", ale má pravdu a Váš atak je tedy neopodstatněný. A to, že sem píše, aniž by byla "autorkou" receptů, je její právo, které jí nelze upírat. Nebo si snad myslíte, že psát literární nebo výtvarné kritiky smí pouze výkonný umělec?

  • Daniella O. | 16. 8. 2010 21:54

    Pani Olgo, vazim si kazdeho dobreho komentare, co prinese neco pozitivniho i pro ostatni, ale pani Antonie to nedela, pouze kritizuje a vlastni recept neprida... Proc asi??? Vy jste snad z jejiho komentare pochopila , jak se pripravuje prava Feijoada??? Sama napsala, ze je chemicka a pouze kontroluje kvalitu masa, zda i vari nikdo nevi. Ze vi nekdo neco o slozeni jidla, jeste neznamena, ze zna dobry recept :)))))

  • Olga . | 15. 8. 2010 21:44

    Daniella O.opravdu jste přesvědčena o tom, že psát komentáře zde mohou pouze autoři receptů?

  • Anna Čuprová | 15. 8. 2010 19:16

    Nevím, zda paní Antonie rýpe, pouze uvedla, které ingredience správně do jídla patří.

  • Daniella O. | 14. 8. 2010 20:11

    P. Antonie, tak se divam, ze opet kritizujete a recept tu nemate ani jeden. To jste se pouze spatne vyspala nebo rozhodla rozdavat moudrosti??? Nevsimla jsem si, ze by o to nekdo stal, tohle jsou pohodove stranky a vy opravujete autorce i nazev. Asi to tak pocestila zamerne a tim se chtela podelit o svuj recept. Zatim pouze rypete, ale nic vic..!!!! Napiste Vas , at se podelite o sve zkusenosti, pokud nejake jsou.

  • Antonia Kalabusínová | 14. 8. 2010 17:00

    Feijoada neobsahuje ani "barevné" a ani "bílé" fazole. Jedine cierne! A pochopitelne, tá ostravská klobása... Ostatné ingrediencie nemenujem, spomenula som len tie základné.

  • Evangelina Ciprová | 5. 4. 2008 01:17

    Když už tak feijoada a pokud to chcete psát s českou výslovností tak Fejžoada.

  • Anonym | 25. 3. 2008 13:41

    To neva, ale bylo to moc doooobbbrééé

  • stepanova | 15. 10. 2004 12:25

    originál brazilská fežoada je bez zeleniny a se sušeným nebo uzenýnm masem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Celer Česnek Chilli Cibule Fazole Mletá paprika Mrkev Olej Ostravská klobása Paprika Petrželka Pórek Rajčata Sůl Vegeta Vepřová kýta Vepřový vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Máslové řízky

Máslové řízky

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Masové koule s bulgurem a zeleninou

Masové koule s bulgurem a zeleninou

30 minut
Placky z quinoy

Placky z quinoy

10 minut
Rychlé bryndzové špecle

Rychlé bryndzové špecle

15 minut
Čokoládový pudink

Čokoládový pudink

35 minut
Kuskus s rajčaty a mátou

Kuskus s rajčaty a mátou

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

20 minut
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

Poslední sledované recepty

59
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Masové koule s bulgurem a zeleninou
Masové koule s bulgurem…
26
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nápaditých večeří, díky kterým budete mít rychlejší metabolismus
Od pondělí do pátku: 5 nápaditých večeří, díky…
Přerušovaný půst nastartuje metabolismus a neohrozí zdraví. Jak funguje a na co si dát pozor?
Přerušovaný půst nastartuje metabolismus a…
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
AHA.cz Těžký návrat hvězdy Ulice Jana Holíka: Půl roku bojoval o život

Těžký návrat hvězdy Ulice Jana Holíka: Půl roku bojoval o život

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Trendy manikúra pro milovnice dlouhých nehtů: Coffin nails ovládnou letošní rok!

Trendy manikúra pro milovnice dlouhých nehtů: Coffin nails ovládnou letošní rok!

Ženy.cz Kafe pro dobrou náladu: Jak tento nápoj ovlivňuje psychiku nebo hubnutí?

Kafe pro dobrou náladu: Jak tento nápoj ovlivňuje psychiku nebo hubnutí?

Blesk.cz Zpěvačka Lily Allen na prahu zhroucení: Rozpad manželství s hvězdou Stranger things! Přistihla ho na seznamce

Zpěvačka Lily Allen na prahu zhroucení: Rozpad manželství s hvězdou Stranger things! Přistihla ho na seznamce

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 4 nejvybíravější znamení zvěrokruhu: Komu není nic dost dobré?

4 nejvybíravější znamení zvěrokruhu: Komu není nic dost dobré?

Další doporučené recepty:

Feťácké maso
Feťácké maso
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Fialový koktejl
Fialový koktejl
Fíkové čatní
Fíkové čatní
  • Recepty.cz
  • Fežoáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact