já když dělám salko řezy tak dávám zkaramelizované salko+ tvaroh a to je bašta salko řezy doporučuji vyzkoušt
Tak když se tam dava máslo tak tam necpěte tvaroh,do salka tvaroh to sem ještě neviděla.
No smíchat zkaramelizované salko s tvarohem je hnus!!! To se nedivím, že vám to nejelo. Máslo, je máslo. Kdo chce držet dietu, ať to nepeče!!!
Chtěla bych se zeptat, to kondenzované mléko se svařuje přímo v plechovce?
Takže po vyzkoušení tohoto receptu se také přidávám ke zklamaným,ani extra jednoduchý ani chuťově nás nenadchl.Manžel pravil,že kdyby si dal samotnou tatranku tak si pochutná víc a ušetří mi čas na společnou jízdu na kole.Vyjížďka nebyla a koláč nikdo nemusí.
Musím se přiklonit ke Katce,také jsem o víkendu vyzkoušela a místo másla použila tvaroh,nic moc.Kdybych použila to máslo,tak udělám líp.Ale co,sto lidí,sto chutí :0)
tak jsem o víkendu zkusila a musím bohužel konstatovat, že nic moc.... místo másla jsem dala tvaroh... Sousedce sice moc chutnal a o recept si řekla, ale mě osobně moc nezachutnal...znám lepší....
Já jsem nesolené vyloupané buráky - balíček 200 gr. kupovala v Plusu.
myslíte, že teď někde seženu nesolené buráky? Třeba i vyloupané? Nakupuju jen v Tescu....
Dělala jsem k 1 máji a musím uznat,že tento moučník měl větší úspěch než samotný oběd a to na bramborový salát s pořádnou flákotou nedáme dopustit:o)nugetu jsem dala tu dvoubarevnou a místo 3d tatranek: 2 arašídové horalky a 3 siesty premium.těsta bylo akorát:na klasický plech.
Já dělala na velký plech z této dávky a dobrý.
Katko na velky plech bych dvojitou dávku určitě dala.já pekla v hlubším plechu a těstobylo no tak akorát-nemáme rádi moc vysoké -raději více nádivky:o)))pak to drhne v krku :o)))
Ještě mi řekněte, jak vysoké je asi to těsto, když se upeče. Krém, tady někdo psal, je prý tak 1 cm. Chtěla bych upéct v pátek a přemýšlím, jestli to na klasický plech udělat z dvojité dávky, díky
super,super,super...za jedna
Španě jsem četla a svařila slazený kondenzovaný mlíko. Nepřidala jsem teda už nugetu ať to není super přeslazený. Tatranky jsem použila normální - 3D neměli. Je to moc dobrý, ale s tím slazeným kondenz. mlíkem sladší. Dala jsem proto i míň cukru do korpusu.
Pekla jsem o víkendu, výborný!! Nestíhala jsem, tak jsem použila do krému místo kond. mléka pudink - ze 400 ml mléka a pudink od dr. Oetkera "smetanovo-vanilková příchuť" - ten má opravdu výbornou chuť, mnohem lepší než obyčejný vanilkový. Trochu jsem snížila množství másla, krém byl přesto super. Ochutnala jsem ho před přidáním tatranek a oříšků - jen pudink, máslo a nugeta - a byl přímo luxusní! Určitě ho použiju i do jiné buchty nebo dortu a zkusím i tvaroh podle komentářů. Jinak když jsem dokončila s přísadami dle receptu, byl opravdu výborný, děkuji za inspiraci.
ještě by to chtělo mon cherry :o)to nám taky šmakuje.Ne koláč byl opravdu výborný...jednička.
Skvělé, upekla jsem kolegyním do práce, jen se olizovaly. Mléko jsem uvařila den dopředu, a tak druhý den to byla rychlovka. Díky za výborný recept.Ifka
Taky jsem dělala z pudinku,3Dtatranky jsem nesehnala ani v Tescu ani v Kauflandu,tak jsem použila Siestu Premium.Byla to dobrota,Nutella do krému je dobrý nápad,použiju ho i jinde.Není to ani přeslazené,fakt povedený recept.Za 1!
V Ý B O R N É-jak na chuť tak na oko.Příště se pokusím o foto -tentokrát jsem jaksi nestlihla :o)))
No když je na tohle tolik chvály, tož to prubnu...jelikož budu na čarodejnice hranatá(40) a pořád uvažuji a zkouším co ještě dobrého gratulantům upéct a jaké jim udělat pomyšlení, tak vyzkouším toto. A jestli to dámy nebude dobré, tak budete mít na jazyku ošpici a ještě se Vám bude škytat....:-)))))))))
Pekla jsem v sobotu, opravdu úžasné, nepřeslazené. Krém jsem dělala s neoslazeným vanilkovým pudinkem. Dají se také použít sušenky Lina, jsou podobné 3D Tatrankám. Jen piškot se mi zdál nižší, příště asi přidám 1 vejce i ostatní ingredience.
Markéto jsem ráda, že chutnalo. Já to jednou zkusila u nějaké jiné buchty a příjde mi to takové odlehčené a není to tak přeslazené.Já tvaroh mám v lednici stále, jelikož hodně peču.
Paní Hanko nedalo mi to a upekla jsem znova-jen s tím že jsem dala do té náplně místo másla tvaroh(klasický v kosce)a jak říkáte je to žůžo :o))díky za tip.
dcérka si vyžádala tento recept,tak jsem dnes prubla a samááá chvááála.Moc děkuju.máte moc dobré recepty....
Pudink jsem uvařila klasicky - z jednoho sáčku a půl litru mléka, jen jsem ho neosladila. Po vychladnutí jsem ho smíchala s určeným množstvím (200g) másla, Nutelou a dezertkami. Řezy jsem dělala na takový ten klasický větší plech a vrstva krému byla tak asi kolem 1 cm, pokud by chtěl někdo krému víc, musel by uvařit ty pudinky asi dva. Paní Hano, ten tvaroh do náplně mě zaujal, příště asi vyzkouším:).
Prosím,jakou má mléko po uvaření konzistenci,děkuji.
Zkuste do náplně místo másla - tvaroh. Je to úžasnýýýý.
jo, s tim pudinkem by mě to taky zajímalo Oli, kolik mléka na kolik pudinku?
Dělala jsem kolegyni z práce k narozeninám a měli opravdu obrovský úspěch.Recept jsem si ale nechala jako tajný :o)))díky moc...
Chci se zeptat. Když místo mléka použiji pudink, v jakém poměru ho mám uvařit? Díky.
Chci se zeptat. Když místo mléka použiji pudink, v jakém poměru ho mám uvařit? Díky.
Mléko vařím hodinu, stačí to.
řezy měli opravdu moc velký úspěch.dávám jedničku.dělala jsem přesně podle receptu.
Ferrero Rocher jsem o Velikonocích vyzkoušela, místo kondenzovaného mléka jsem uvařila pudink, krém byl krásně jemný, místo Tatranek jsem použila Siestu Premium, navrch jsem dala čokopolevu a nemělo to chybu. Recept není náročný na šikovnost a je opravdu dobrý.
Paní Markéto,moc velká chvála.Koláč byl výborný...ukládám.
Anonyme jak vypadá ta omáčka??popř.kde bych jí měla hledat??
U nás ho mají i v plechovkách (např. v Plusu).
Katko koukám na to a je to v plechovce a nadpis to máTatra Grand 9 % neslazené mléko.No nechala jsem ho vařit asi 2 hodky klasicky jako slazené kondenzované mléko.já vařím v papiňáku.Pokud chcete kupte to obyčejné kon.slazené.Nic tím určitě nezkazíte.
Markéto, prodává se to neslazené mléko v plechovce? Nebo jak ho svařujete 2 hodiny, v papiňáku? U nás ho mají jen v papírové krabičce.
Vyzkousejte tu karamelovou omacku z Intersparu
Tak mě napadlo, že by se mohl najít nějaký výrobce toho mléka, aby se nemuselo 2 hodiny vařit a prodávat ho už takto připravené třeba i přiměřeně přiměřeně dražší.
Vypadá to opravdu úžasně, už se mi sbíhají sliny:). Určitě v nejbližší době vyzkouším.
Použít můžete i slazené,já měla doma jen neslazené(dáváme ho pejskovi :o) )tak jsem to sním zkusila karamel to nebyl,ale zhoustlo dost.a výsledek nebyl tak sladký.3d tatranky josu od značky opavia -celomáčené čokoládou sypané oříšky ale použít se dají jakékoliv oříškové.
Taky by mě zajímalo, jak se to neslazené kondenzované mléko svaří...má z toho být karamel? 3D tatranky-to je přímo název (jako třeba čokotatranky), jsou myslím celé polité čokoládou a navrchu jsou ještě oříšky.
prosím prosím co jsou to 3D tatranky? DěkujiIvana
Když je to kondenzované mléko neslazené co se s ním stane při vaření? Když tam není cukr tak nemůže zkaramelizovat!?
Vendulo, neslazené kondenzované mléko - Tatra.
No bomba ferrero můžem :o)))tohle bude alespoň levnější variace:o)vyzkoušíme....
Jen jsem viděla název, hned mě napadlo, že je to Markéto od Tebe. Ukládám a zkusím.
vypadá to zajímavě-chtěla bych vyzkoušet,jen mě zarazilo to kondenzované mléko-ono se prodává i neslazené??děkuji za odp.