• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • fermentované zelí (a la Kimchi)
Napište svůj komentář k receptu

fermentované zelí (a la Kimchi)

0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: 6 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Základ
    • 500
      g bílé zelí
    • 250
      g mrkev
    • 10
      g zázvor
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule lépe jarní cibulka
  • Pasta
    • 100
      ml voda
    • 1
      lžíce škrob
    • chilli pasta na kimchi
    • 5
      lžíce rybí omáčka
  • Kromě toho
    • sůl růžová
    • cukr hnědý

Postup přípravy receptu

1
Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala ve zdejším asijském bistru. Bílé zelí nakrájím/ nakrouhám na tenké plátky, vložím do mísy a spařím horkou vodou, až je všechno zelí pod vodou. Spařené zelí takto nechám odpočívat při pokojové teplotě cca 6 hodin. Mrkev nakrájím na jemné proužky, česnek nakrájím na plátky, 1/2 zázvoru najemno nastrouhám a zbylou polovinu nechám na plátky - lze nakrájet na kostičky, ale osobně nerada kousnu do zázvoru. Cibulku nakrájím na menší kolečka, zelenou cibulku na zhruba 1cm dlouhé kousky. Lze přidat například ředkev.
2
Do hrnce dám cca 100 ml vody a 1 lžičku škrobu (ideálně tapiokový, ale stejnou funkci udělá i kukuřičný) a dám vařit. Za stálého míchání čekám, až směs začne houstnout, trvá to cca 3 - 5 minut. V případě potřeby přidám vodu nebo škrob, abych měla konzistenci tekoucí kaše. Do hotové směsi vmíchám chilli - doporučuji přímo chilli na kimchi, nebo rovnou použít chilli pastu, a rybí omáčku.
3
Ze zelí si sliji přebytečnou vodu (doporučuji si alespoň 0,5 l nechat). Přidám pokrájenou mrkev, cibuli, česnek, nastrouhaný zázvor (zázvorové plátky dávám navrch naplněné sklenice), přidám připravenou pastu, sůl (růžovou ) a cukr (lépe hnědý, já používám palmový) a řádně promíchám (rukama v rukavicích).
4
Promíchanou směs dám do uzavíratelných dóz - používám zavařovací sklenice, na toto množství potřebuji 2-3 sklenice (0,7l). Nádobu plním cca 1-1,5 cm pod okraj a doplním slitou vodou ze zelí tak, aby bylo vše ponořené. Navrch dám plátky zázvoru, pořádně zatáhnu víčko, otočím dnem vzhůru pro kontrolu a nechávám kvasit při pokojové teplotě cca 3 dny (v zimě dávám nad radiátor). Zhruba druhý den by se měly už ve sklenici začít dělat bublinky. Důležité je sklenici otevírat pomalu, lahev je natlakovaná! Po 3 dnech dejte zelí do lednice, ať se přeruší proces kvašení. V lednici vám vydrží několik měsíců.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný salát po čínsku

Zelný salát po čínsku

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Čerstvé kimchi

Čerstvé kimchi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové
Vaření Chlazení Kvašení Dietní Vegetariáni Vegani Bez lepku Asie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Česnek Chilli pasta Cibule Cukr Mrkev Rybí omáčka Škrob Sůl Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Alláhova směs

Alláhova směs

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Smažené špagety se sýrem

Smažené špagety se sýrem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

13
Klasické lečo
Klasické lečo
12
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Mrkvovo-batátový krém
Mrkvovo-batátový krém
10
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Fenyklový salát s mandarinkou a kuřecím masem
Fenyklový salát s mandarinkou a kuřecím…
Fenyklový salát s mandlemi
Fenyklový salát s mandlemi
Fenyklový salát s pomerančem
Fenyklový salát s pomerančem
Ferrero Rocher na plechu
Ferrero Rocher na plechu
Feťácké maso
Feťácké maso
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
  • Recepty.cz
  • fermentované zelí (a la Kimchi)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact