• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • fermentované zelí (a la Kimchi)
Napište svůj komentář k receptu

fermentované zelí (a la Kimchi)

0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 6 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Základ
    • 500
      g bílé zelí
    • 250
      g mrkev
    • 10
      g zázvor
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule lépe jarní cibulka
  • Pasta
    • 100
      ml voda
    • 1
      lžíce škrob
    • chilli pasta na kimchi
    • 5
      lžíce rybí omáčka
  • Kromě toho
    • sůl růžová
    • cukr hnědý

Postup přípravy receptu

1
Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala ve zdejším asijském bistru. Bílé zelí nakrájím/ nakrouhám na tenké plátky, vložím do mísy a spařím horkou vodou, až je všechno zelí pod vodou. Spařené zelí takto nechám odpočívat při pokojové teplotě cca 6 hodin. Mrkev nakrájím na jemné proužky, česnek nakrájím na plátky, 1/2 zázvoru najemno nastrouhám a zbylou polovinu nechám na plátky - lze nakrájet na kostičky, ale osobně nerada kousnu do zázvoru. Cibulku nakrájím na menší kolečka, zelenou cibulku na zhruba 1cm dlouhé kousky. Lze přidat například ředkev.
2
Do hrnce dám cca 100 ml vody a 1 lžičku škrobu (ideálně tapiokový, ale stejnou funkci udělá i kukuřičný) a dám vařit. Za stálého míchání čekám, až směs začne houstnout, trvá to cca 3 - 5 minut. V případě potřeby přidám vodu nebo škrob, abych měla konzistenci tekoucí kaše. Do hotové směsi vmíchám chilli - doporučuji přímo chilli na kimchi, nebo rovnou použít chilli pastu, a rybí omáčku.
3
Ze zelí si sliji přebytečnou vodu (doporučuji si alespoň 0,5 l nechat). Přidám pokrájenou mrkev, cibuli, česnek, nastrouhaný zázvor (zázvorové plátky dávám navrch naplněné sklenice), přidám připravenou pastu, sůl (růžovou ) a cukr (lépe hnědý, já používám palmový) a řádně promíchám (rukama v rukavicích).
4
Promíchanou směs dám do uzavíratelných dóz - používám zavařovací sklenice, na toto množství potřebuji 2-3 sklenice (0,7l). Nádobu plním cca 1-1,5 cm pod okraj a doplním slitou vodou ze zelí tak, aby bylo vše ponořené. Navrch dám plátky zázvoru, pořádně zatáhnu víčko, otočím dnem vzhůru pro kontrolu a nechávám kvasit při pokojové teplotě cca 3 dny (v zimě dávám nad radiátor). Zhruba druhý den by se měly už ve sklenici začít dělat bublinky. Důležité je sklenici otevírat pomalu, lahev je natlakovaná! Po 3 dnech dejte zelí do lednice, ať se přeruší proces kvašení. V lednici vám vydrží několik měsíců.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný salát po čínsku

Zelný salát po čínsku

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Čerstvé kimchi

Čerstvé kimchi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové
Vaření Chlazení Kvašení Dietní Vegetariáni Vegani Bez lepku Asie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Česnek Chilli pasta Cibule Cukr Mrkev Rybí omáčka Škrob Sůl Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

98
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
81
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
70
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
63
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
58
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Fenyklový salát s mandarinkou a kuřecím masem
Fenyklový salát s mandarinkou a kuřecím…
Fenyklový salát s mandlemi
Fenyklový salát s mandlemi
Fenyklový salát s pomerančem
Fenyklový salát s pomerančem
Ferrero Rocher na plechu
Ferrero Rocher na plechu
Feťácké maso
Feťácké maso
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
  • Recepty.cz
  • fermentované zelí (a la Kimchi)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact