Nejdříve oloupeme rajčata i papriky (krátce je ponoříme do vařící vody, papriky trochu déle). Pak je podusíme 5-7 minut na oleji a necháme asi 15 minut vychladnout. Podušenou zchladlou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou fetu, lžičku mouky a zamícháme. Ochutíme zeleninu teprve nyní solí - opatrně, a pepřem a vmícháme do omáčky. Pak vložíme do pečící formy a při 200 °C pečeme asi 15 minut v troubě.
2
Podáváme horké s bílým chlebem.
3
Poznámka: recept pochází z Albánie.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka O.
|2. 9. 2008 08:11
Tohle je originál receptu. Přiznám se ale, že jsem množství másla snížila na třetinu zadaného množství a stačilo to :-)
Jarka O.
|2. 9. 2008 07:51
Takhle zní originál receptu, ale já se přiznám, že másla jsem dala asi třetinu tohoto množství a zcela to stačilo.