Maso nakrájíme na plátky, potřeme grilovacím olejem s česnekem a přikryté necháme 24 hodin v chladnu odležet. Potom plátky masa lehce osolíme, poklademe plátky šunky, okurky, slaniny a vše smotáme do závitků, které napichujeme na grilovací jehlu střídavě s cibulí. Grilujeme, opékáme nebo rožníme asi 15 minut. Výborné s brusinkovým kompotem.
Podařilo se mi najít ingredience patřící do receptu:
1 kg bažantího masa, 100 g šunky, 60 g anglické slaniny, 2 cibule, 2 sterilované okurky, sůl, grilovací ostrý olej s česnekem
ach jo,ty plesy...mužský sice mají radost,ale co my..zase práce a když nevíte, jak ty bažanty zpracovat,další starost navíc.My jsme donesli dva bažanty a teď "babo rad"...:-)
Marie Zejdova
|27. 1. 2006 14:36
Dobry den, Lado ,vidim ,ze mate s upravou bazanta zkusenosti ..Tato durbez semi dostala poprve do rukou ,kdyz jsem jej vyhrala na mysliveckem plese...Predpokladam, ze bude plny broku :-) Ale nicmene mne zajima ,zda je mozne jej upravit na bylinkach ,bez pouziti konaku ...Predem diky .