Lehký, zdravý a přitom raz dva hotový - takový je fenyklový salát, ve kterém nechybí spousta dobré zeleniny, vlašské ořechy nebo parmská šunka. Do dokonalosti jej vyladí zálivka z hořčice, medu, fenyklových semínek a olivového oleje.
Fenykl nakrouhejte na mandolíně na tenké plátky. Jablko zbavte jádřince, ředkvičky umyjte a obojí pokrájejte na tenké nudličky. Vše promíchejte se salátovými listy.
Fenyklová semínka nadrťte v hmoždíři a smíchejte je s ostatními ingrediencemi na zálivku. Zeleninu rozdělte do misek, přidejte plátky parmské šunky, zalijte smetanovou zálivkou a posypte nasekanými vlašskými ořechy a ředkvičkovými výhonky.
3
Tip: Křehké a křupavé jablko se do salátů skvěle hodí, ale výborná je i sladká hruška nebo pečené či ogrilované peckoviny – nektarinky, broskve nebo meruňky.