Nepoznám korenie Aromat, ale ak to pani Evka nahradila Podravkou, tak to bude asi niečo podobné, však ? Ja by som do žiadneho šalátu takéto ochucovadlo nedávala. K fenyklu a zeleru sa hodí biele korenie, horčica, prípadne iné korenie podľa chuti, aj bylinky, štipka soli ochutí šalát lepšie. Ingrediencie šalátu sú výborne skombinované, len to ochucovadlo vy som vynechala a nahradila.
Nějak se mi to nepovedlo, ani jsem salát nenabízela dětem, protože by ho nejedly. Nevím, kde jsem udělala chybu, protože jinak mám saláty velmi ráda. Místo Aromatu jsem dala bylinkovou Podravku a možná že jsem neměla dávat celý citron. Bylo to dost kyselé a v kombinaci s celerem takové kyselo-hořké. Ani následným dochucováním jsem tomu už moc nepomohla.
MartineV, v čem louhujete ten sýr? někdo říká v mléce, jiný ve vodě... nevyznám se v tom, poraďte prosím:-)
Díky ! Fenykl je moje slabost, podobné variace připravuji velice rád. Někdy přidám i přes noc vylouhovaný Balkán nebo Fetu (louhováním se odstraní přebytek soli určené na konzervaci a sýr se zjemní).
Martine, je to jedlá sůl (48%), cibule, mrkev, česnek, celer, pak různá Éčka, rostlinný olej, laktóza, petrželová nať, pepř bílý, nové koření, koriandr, celerové semeno, barvivo. Toť vše :-))
Aromat je od Knorru směs sušené zeleniny a soli, něco jako vegeta či Podravka.
Z čeho se prosím skládá koření Aromat ?
Výborný salát!Nikdy bych nevěřila že syrový celer a fenykl může chutnat tak dobře.Smlsla jsem si.
Konecne recept podle meho vkusu. Fantasticky-lehky a prave takovy ma predkrm byt. To je aperiyiv na zaludek.