• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fenykl s olivami na víně
Napište svůj komentář k receptu

Fenykl s olivami na víně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fenykl s olivami na víně
Fenykl s olivami na víně
Fenykl s olivami na víně
Fenykl s olivami na víně
Fenykl s olivami na víně
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fenykl cca 500 g jiz ocisteneho fenyklu
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 rapik bez listu
    • černé olivy 10-15 kusu
    • 150
      ml bílé víno
    • fenyklová semínka 1/2 lzicky
    • oregáno 1/2 lzicky
    • panenský olivový olej
    • 100
      ml smetana 33 %

Postup přípravy receptu

1
Bulvy, ze kterých jsme odkrojili stonky a vnější vrstvy nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky. Ve větší pánvi rozehřejeme 2-3 lžíce oleje a vložíme na drobno nakrájenou mrkev, cibuli a řapík celeru. Za občasného míchání na mírném ohni restujeme asi 10 minut. Přidáme fenykl, dostatečně osolíme, zalijeme vínem. Přivedeme k varu a dusíme, dokud neni zelenina dostatečně měkká. Pokud by se všechna tekutina vypařila a zelenina by ještě nebyla měkká podle našeho gusta, tak podlejeme trochou horké vody. Přidáme olivy, které jsme pokrájeli na kolečka, fenyklová semínka, zalijeme teplou smetanou (pokud by byla smetana studená, tak by se srazila) a na větším plameni necháme zredukovat. Nakonec vmícháme oregano.
2
Podáváme s pečivem nebo s rýží či těstovinami. Také můžeme použít jako přílohu k jednoduše upravenému masu. Pokud chceme zdravější verzi, tak vynecháme smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajský fenykl

Rajský fenykl

Zapečený fenykl v bešamelu

Zapečený fenykl v bešamelu

Fenykl s cuketou nejen pro děti

Fenykl s cuketou nejen pro děti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Ze zeleniny Zelenina Zeleninové Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Černé olivy Cibule Fenykl Fenyklová semínka Mrkev Oregáno Panenský olivový olej Řapíkatý celer Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný dort

Ovocný dort

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Malý korpus

Malý korpus

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
19
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
18
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
17
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Femme fatale s vínem
Femme fatale s vínem
Fenykl (nejen) se šunkou zapečený
Fenykl (nejen) se šunkou zapečený
Fenykl s cuketou nejen pro děti
Fenykl s cuketou nejen pro děti
Fenyklová minutka s kořeněným masem
Fenyklová minutka s kořeněným masem
Fenyklová polévka
Fenyklová polévka
Fenyklová polévka
Fenyklová polévka
  • Recepty.cz
  • Fenykl s olivami na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact