• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fenykl s olivami na víně
Napište svůj komentář k receptu

Fenykl s olivami na víně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fenykl s olivami na víně
Fenykl s olivami na víně
Fenykl s olivami na víně
Fenykl s olivami na víně
Fenykl s olivami na víně
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fenykl cca 500 g jiz ocisteneho fenyklu
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 rapik bez listu
    • černé olivy 10-15 kusu
    • 150
      ml bílé víno
    • fenyklová semínka 1/2 lzicky
    • oregáno 1/2 lzicky
    • panenský olivový olej
    • 100
      ml smetana 33 %

Postup přípravy receptu

1
Bulvy, ze kterých jsme odkrojili stonky a vnější vrstvy nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky. Ve větší pánvi rozehřejeme 2-3 lžíce oleje a vložíme na drobno nakrájenou mrkev, cibuli a řapík celeru. Za občasného míchání na mírném ohni restujeme asi 10 minut. Přidáme fenykl, dostatečně osolíme, zalijeme vínem. Přivedeme k varu a dusíme, dokud neni zelenina dostatečně měkká. Pokud by se všechna tekutina vypařila a zelenina by ještě nebyla měkká podle našeho gusta, tak podlejeme trochou horké vody. Přidáme olivy, které jsme pokrájeli na kolečka, fenyklová semínka, zalijeme teplou smetanou (pokud by byla smetana studená, tak by se srazila) a na větším plameni necháme zredukovat. Nakonec vmícháme oregano.
2
Podáváme s pečivem nebo s rýží či těstovinami. Také můžeme použít jako přílohu k jednoduše upravenému masu. Pokud chceme zdravější verzi, tak vynecháme smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajský fenykl

Rajský fenykl

Zapečený fenykl v bešamelu

Zapečený fenykl v bešamelu

Fenykl s cuketou nejen pro děti

Fenykl s cuketou nejen pro děti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Ze zeleniny Zelenina Zeleninové Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Černé olivy Cibule Fenykl Fenyklová semínka Mrkev Oregáno Panenský olivový olej Řapíkatý celer Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Perník s pudinkem - nedrobí se

Perník s pudinkem - nedrobí se

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Chili (chilli) con carne
Chili (chilli) con carne
15
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
13
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
11
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Femme fatale s vínem
Femme fatale s vínem
Fenykl (nejen) se šunkou zapečený
Fenykl (nejen) se šunkou zapečený
Fenykl s cuketou nejen pro děti
Fenykl s cuketou nejen pro děti
Fenyklová minutka s kořeněným masem
Fenyklová minutka s kořeněným masem
Fenyklová polévka
Fenyklová polévka
Fenyklová polévka
Fenyklová polévka
  • Recepty.cz
  • Fenykl s olivami na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact