Bulvy, ze kterých jsme odkrojili stonky a vnější vrstvy nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky. Ve větší pánvi rozehřejeme 2-3 lžíce oleje a vložíme na drobno nakrájenou mrkev, cibuli a řapík celeru. Za občasného míchání na mírném ohni restujeme asi 10 minut. Přidáme fenykl, dostatečně osolíme, zalijeme vínem. Přivedeme k varu a dusíme, dokud neni zelenina dostatečně měkká. Pokud by se všechna tekutina vypařila a zelenina by ještě nebyla měkká podle našeho gusta, tak podlejeme trochou horké vody. Přidáme olivy, které jsme pokrájeli na kolečka, fenyklová semínka, zalijeme teplou smetanou (pokud by byla smetana studená, tak by se srazila) a na větším plameni necháme zredukovat. Nakonec vmícháme oregano.
2
Podáváme s pečivem nebo s rýží či těstovinami. Také můžeme použít jako přílohu k jednoduše upravenému masu. Pokud chceme zdravější verzi, tak vynecháme smetanu.