• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fenykl s olivami na víně
Napište svůj komentář k receptu

Fenykl s olivami na víně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fenykl s olivami na víně
Fenykl s olivami na víně
Fenykl s olivami na víně
Fenykl s olivami na víně
Fenykl s olivami na víně
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fenykl cca 500 g jiz ocisteneho fenyklu
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 rapik bez listu
    • černé olivy 10-15 kusu
    • 150
      ml bílé víno
    • fenyklová semínka 1/2 lzicky
    • oregáno 1/2 lzicky
    • panenský olivový olej
    • 100
      ml smetana 33 %

Postup přípravy receptu

1
Bulvy, ze kterých jsme odkrojili stonky a vnější vrstvy nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky. Ve větší pánvi rozehřejeme 2-3 lžíce oleje a vložíme na drobno nakrájenou mrkev, cibuli a řapík celeru. Za občasného míchání na mírném ohni restujeme asi 10 minut. Přidáme fenykl, dostatečně osolíme, zalijeme vínem. Přivedeme k varu a dusíme, dokud neni zelenina dostatečně měkká. Pokud by se všechna tekutina vypařila a zelenina by ještě nebyla měkká podle našeho gusta, tak podlejeme trochou horké vody. Přidáme olivy, které jsme pokrájeli na kolečka, fenyklová semínka, zalijeme teplou smetanou (pokud by byla smetana studená, tak by se srazila) a na větším plameni necháme zredukovat. Nakonec vmícháme oregano.
2
Podáváme s pečivem nebo s rýží či těstovinami. Také můžeme použít jako přílohu k jednoduše upravenému masu. Pokud chceme zdravější verzi, tak vynecháme smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajský fenykl

Rajský fenykl

Zapečený fenykl v bešamelu

Zapečený fenykl v bešamelu

Fenykl s cuketou nejen pro děti

Fenykl s cuketou nejen pro děti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Ze zeleniny Zelenina Zeleninové Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Černé olivy Cibule Fenykl Fenyklová semínka Mrkev Oregáno Panenský olivový olej Řapíkatý celer Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

125
Dýňová tortila
Dýňová tortila
109
Máslové řízky
Máslové řízky
76
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
58
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
38
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Femme fatale s vínem
Femme fatale s vínem
Fenykl (nejen) se šunkou zapečený
Fenykl (nejen) se šunkou zapečený
Fenykl s cuketou nejen pro děti
Fenykl s cuketou nejen pro děti
Fenyklová minutka s kořeněným masem
Fenyklová minutka s kořeněným masem
Fenyklová polévka
Fenyklová polévka
Fenyklová polévka
Fenyklová polévka
  • Recepty.cz
  • Fenykl s olivami na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact