g
zeleninový fenykl
očištěný, na nudličky pokrájený
máslo
100
g
šunka od kosti
nebo uzená...
1
stroužek
česnek
větší
muškátový květ
na špičku nože
sůl
pepř mletý
120
ml
smetana ke šlehání
1
ks
rohlík
den starý, rozmixovaný nebo nastrouhaný
4
lžíce
strouhaný parmazán
cca
Postup přípravy receptu
1
Na nudličky pokrájený fenykl osmažíme na kousku másla dosklovata, poté přidáme i krátce osmažit pokrájenou šunku a nasekaný česnek, přidáme muškátový květ, sůl a pepř, přilijeme smetanu a krátce podusíme. Pak směs přendáme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme čerstvou strouhankou smíchanou se sýrem a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů, bez zakrytí, do zezlátnutí strouhanky. Po vyndání a před podáváním necháme vše krátce v misce odpočinout.