Omyté a ostopkované feferonky dusíme s trochou vody asi 5 minut, aby změkly. Rozmixujeme, přidáme kečup, sůl, ocet, prolisovaný česnek a za stálého míchání vaříme do husté pasty. Plníme do malých skleniček a sterilujeme při teplotě 90 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavel
|10. 10. 2016 10:25
Zdravím, letos premiéra, ale super. Trošku změna byla jen v tom, že jsme mixovali dohromady kozí rohy - ty ostry a malinky chilli papričky. A plus jsme do toho přidali 6 ks sladkých papriček. Hned večer jsme snědli půl skleničky k brambůrkům atd. Díky a mějte se.
Monika Dobiášová
|25. 8. 2015 19:39
Vynikající, tuto pastu dělám už několikátý rok a nemá chybu, sklízím s ní úspěchy všude, kde ji dám ochutnat a přidávám ji opravdu do všeho.
Ladislav Dorazin
|11. 6. 2008 18:32
Andreo,ano,jen odstopkují zrníčka nevadí.Když to pak rozmixujetezrníčka nejsou skoro vidět a pokud malinko ano,je to feferonová pasta a nevadí tam
Andra
|11. 6. 2008 11:59
Feferonky sa len odstopkuju a dusia sa aj so zrnieckami, ano?
Ladislav Dorazin
|11. 6. 2008 11:36
Moc děkuji za hodnocení.My jsme se ženou kupovali to čili koření v lahvičce a pak jsem někde přišel k tomuto receptu a používáme jen to.Hodí se do gulášů,na grilování,k párkům a pro včechny milovníky ostrých jídel a opravdu vydrží(nevydrží,protože se rychle skonzumuje)v ledničce.
Renata
|11. 6. 2008 08:53
Znám tento recept a pasta nemá chybu.Přidávám do všech ostřejších jídel a otevřená v ledničce vydrží i několik měsíců.Je výborná dokonce i na chléb s máslem.Dávám 1