1 kilogram feferonek bez stopek a semínek (nějaké to semínko není na závadu) pomeleme na masovém strojku společně s oloupaným česnekem. Dáme do hrnce společně s octem a solí, podlijeme cca 100 ml vody a pod poklicí rozdusíme doměkka za občasného promíchání (15-20 minut). Pak přilijeme kečup a společně ještě 5 minut za častého míchání provaříme.
2
Pastu nandáme ještě horkou do suchých, čistým skleniček, zavíčkujeme čistými víčky a dáme sterilovat do hrnce s vroucí vodou vyloženého utěrkou, aby nám skleničky nepopraskaly. Když začne voda bublat, zmírníme teplotu na minimum a necháme jí jen ode dna perlit cca 5 minut. Po zchladnutí skleniček uložíme v temnu a suchu (sklep, komora) a odebíráme dle chuti a potřeby.
3
Hodí se k pečenému nebo grilovanému masu či zelenině, uzenině, do gulášů, masových a zeleninových směsí...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nevečeřalová
|6. 11. 2016 15:52
Dnes jsme jí poprvé ochutnali k pečenému boku. Je vynikající a určitě jí budu vařit i za rok.
Marta Kadeřábková
|22. 9. 2016 11:05
Pasta je výborná a tímto chci poděkovat za další prima recept. Použila jsem heinz kečup bez konzervantů a zahusťovadel, který pálivost pasty zjemnil a je opravdu bezvadná.