Přidávam klobásky :-[
děláme každý rok, vždy se po něm jen zapráší, super <3
JE TO VYBORNE, UDELALA JSEM JEDNU DAVKU, ASI JSEM MELA UDELAT VIC. MANZEL SI POCHVALUJE, ANI MU NEVADI, ZE JSEM FAZOLE TROCHU ROZVARILA. MNE TAM TROCHU NESEDI TEN OLEJ, JINAK CHUTOVE DOBRE.
1*.Zaručeně budu dělat každoročně.Jiří
Rád bych vyzkoušel,ale nejde mi do hlavy proč sůl,když je tam deko?A když už,tak kolik?Děkuji.Jiří
Já Deko už hodně dlouho nepoužívám,dělám si vlastní nálev na veškerou zeleninu,který je univerzální,osvědčil se.K nálevu pak podle druhu ještě přidám třeba kopr(okurky),koriandr(papriky)atd: na 4 litry vody dám 1 l 8% octa, 150g soli, 150 g písk.cukru, nebo 50 g cukru pro diabetiky. Tento salát je vynikající, já tam ale hodím pár hořčičních semínek,koriandr a nové koření. Ale to záleží na každého chuti.Ladka
Šlo by něčím nahradit deko? Snažím se používat "chemii" co nejméně... Děkuji
Ešte so zabudla napísať, že v minulom roku som mala doma 1 brokolicu /malú/ a nakrájala som ju na malé kúsky /ružičky/ a zamiešala do ostatného. Bola to celkom pekná dekorácia v pohári a aj chuťove.
Robím tento šalát už dlhšie a je výborný.Fazuľu dopredu namočím, najlepšie cez noc a až potom uvarím do mäkka. Nálev dávam takto: 2,5 dcl oleja, 2 dcl octu, 10 dkg kryšt.cukru, 1 preosiaty nakladač. Všetko premiešam a nechám pôsobiť 1-2 hod. Dám do pohárov a sterilizujem, aby viečka chytili /cca 10 min./ Všetci z rodiny si šalát chvália a aj v práci som porozdávala recept kolegyniam. Použitie: aj samotný s graham. pečivom, prípadne ako prílohu k rôznym jedlám.
Nálev si můžete upravit podle chuti.
Nebude to příliš kyselé,když se 1/4 l octa naředí jen 1/4 l oleje? A ta sůl už asi taky nebude potřeba,protože Deko sůl obsahuje.Nebo se mýlím?