g
fazole
předem uvařené nebo scezené z nálevu, cca
1
ks
cibule
cca
1
stroužek
česnek
cca
2
ks
nakládané okurky
cca
2
ks
rajčata
zralá, pevná, cca
1
ks
paprika
menší
bylinky
dle chuti: čerstvý tymián, bazalka, petrželka...
2
lžíce
olej
cca
ocet
jablečný, balsamico nebo nálev z okurek na dochucení
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Fazole použijeme barevné dle vlastního výběru buď předem uvařené nebo scezené ze slaného nálevu. Množství zeleniny a bylinek přidáváme k fazolím dle vlastní chuti, protože někdo preferuje to a druhý něco jiného, proto je množství psáno orientačně. Zeleninu krájíme na drobno, smícháme jí s fazolemi, zakápneme olejem, dochutíme solí, pepřem, bylinkami, maličko octem nebo nálevem a necháme v chladnu alespoň hodinu proležet. Pak podáváme buď samotné nebo s čerstvým pečivem, ale klidně i ke grilovanému masu jako přílohu.