plechovka
fazole ve slaném nálevu
okapané, 250 g =
1
ks
cibule
3
ks
nakládané okurky
dle velikosti, cca
sůl
pepř mletý
1
lžíce
olej
lák z okurek
, případně ocet
Postup přípravy receptu
1
Scezené fazole dáme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a dochutíme trochou láku z okurek, případně octem nebo balzamikem. Necháme alespoň hodinu v chladu odležet.
2
Podáváme s pečivem.
3
Jako obměnu můžeme přidat sterilovanou kápii, hříbky v sladkokyselém nálevu...
4
Pokud budeme dělat salát ve větším množství, můžeme si předem uvařit sušené fazole v osolené vodě doměkka, nechat je zchladnout a pak dle chuti přidat cibuli, okurky...
Salat byl vyborny dekuji za recept. Zkusila jsem ho z bilych fazol, ktere jsem si varila do polevky.Chtela jsem dat i foto, ale nevim jestli sem to dobre poslala nevidim ho tu.
Anna Malá
|2. 6. 2016 10:57
Tolik muziky za tak málo peněz jsem opravdu nečekala,je to výborný osvěžující salát.