g
fazole
předem uvařené v osolené vodě nebo ve slaném nálevu
120
g
kořenová zelenina
mix mrkve, celeru a petržele uvařené na skus ve slané vodě
2
ks
vařená vejce
1
ks
cibule
cca 50 gramů
160
g
nakládané okurky
80
g
hořčice plnotučná
dle chuti, 60 -
150
g
majonéza
sůl
pepř mletý
lák z okurek
je-li třeba
Postup přípravy receptu
1
Vychladlé předem uvařené fazole nasypeme do mísy, přidáme drobně pokrájenou uvařenou vychladlou kořenovou zeleninu (lze použít například i směs na svíčkovou omáčku), na kostičky pokrájená vejce a okurky s cibulí. Přidáme hořčici, majolku, osolíme a opepříme. Vše promícháme a pokud bude salát příliš hutný, můžeme přidat pár lžiček láku z okurek.
2
Salát necháme v chladnu alespoň půl hodiny proležet a můžeme podávat s pečivem či chlebem.
3
Pokud chceme, můžeme do salátu přidat uzeninu, například na kostičky pokrájený gothajský nebo polosuchý salám.