Předem namočené fazole s bobkovým listem a pepřem uvaříme do měkka. Vodu necháme asi prst nad fazolí, přebytečnou vodu slijeme. Osolíme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Povaříme na slabém ohni na hustější omáčku. Odstavíme, ochutíme cukrem a octem na sladkokyselo.
2
Podáváme s opečenou klobáskou nebo masem a chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marsi
|11. 3. 2008 22:39
Holky,ale uz toho nechte,vzdyt to vecer nerozchodim...:-}}}}
Tereza J.
|11. 3. 2008 18:07
Pani Klárika, to je jasné )) , ale nerobte mi chúťky, ja slintám a slintám...A ešte stále slintám...
Klára Keselyova
|11. 3. 2008 15:28
Tá omáčka je vynikajúca, keď sa vnej uvarí jedno údené kolienko. Vyvarím v nej aj jednu cibuľu v celku, potom vyhodím, a dávam aj2-3 strúčiky cesnaku.
Tereza J.
|11. 3. 2008 13:02
Ivatka, som rada, že chutilo)) Dá sa použiť aj smotana, to máte pravdu, ja sa len vyhýbam zbytočným tukom tam, kde nemusia byť. Ale smotanou ozaj nič nepokazíte)) Nám ten prívarok chutí aj bez mäsa, ja si dokonca nedám ani ten chlieb.
Iveta Bílková
|10. 3. 2008 19:42
Terezko děkuji za radu. Fazolový prívarok jsem vyzkoušela a moc nám všem chutnal. Jen místo mléka jsem dala zakysanou smetanu a na talíři jsem posypala osmaženou na kolečka nakrájenou cibulí.