Předem namočené fazole s bobkovým listem a pepřem uvaříme do měkka. Vodu necháme asi prst nad fazolí, přebytečnou vodu slijeme. Osolíme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Povaříme na slabém ohni na hustější omáčku. Odstavíme, ochutíme cukrem a octem na sladkokyselo.
2
Podáváme s opečenou klobáskou nebo masem a chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marsi
|11. 3. 2008 22:39
Holky,ale uz toho nechte,vzdyt to vecer nerozchodim...:-}}}}
Tereza J.
|11. 3. 2008 18:07
Pani Klárika, to je jasné :))) , ale nerobte mi chúťky, ja slintám a slintám...A ešte stále slintám...
Klára Keselyova
|11. 3. 2008 15:28
Tá omáčka je vynikajúca, keď sa vnej uvarí jedno údené kolienko. Vyvarím v nej aj jednu cibuľu v celku, potom vyhodím, a dávam aj2-3 strúčiky cesnaku.
Tereza J.
|11. 3. 2008 13:02
Ivatka, som rada, že chutilo:))) Dá sa použiť aj smotana, to máte pravdu, ja sa len vyhýbam zbytočným tukom tam, kde nemusia byť. Ale smotanou ozaj nič nepokazíte:))) Nám ten prívarok chutí aj bez mäsa, ja si dokonca nedám ani ten chlieb.
Iveta Bílková
|10. 3. 2008 19:42
Terezko děkuji za radu. Fazolový prívarok jsem vyzkoušela a moc nám všem chutnal. Jen místo mléka jsem dala zakysanou smetanu a na talíři jsem posypala osmaženou na kolečka nakrájenou cibulí.