Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme kmín, chilli, koriandr a smažíme do zlatova. Přidáme fazole i s asi 1/4 nálevu a rajčata. Nesmí to být příliš "suché". Dobře promícháme, osolíme, opepříme a přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni 15 minut, aby se chutě promísily. Pozor - nepřipálit!
2
Těsně před podáváním vmícháme nasekaný čerstvý koriandr. Na talíři ozdobíme 2-3 lžícemi zakysané smetany a podáváme s plátky pomeranče a chlebem. Doporučuji nechat uležet do druhého dne.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Bea Vinterová
|30. 1. 2007 19:44
Guláš je velmi chutný .Dělala jsem jej v českém provedení,bez čerstvého koriandru a bez pomerančů.i
Anonym
|10. 12. 2006 00:04
no, to mi pripomina tradicni michani ovoce ci sladkeho a slaneho - mexicani jsou na to zvykli (neni problem tam koupit syr v listovem teste posypany krystalovym cukrem..)ale muze to byt dobre az na ten pomeranc..ale sezenete u nas cerstvy koriandr??jsem momentalne v mexicu a tady to neni problem,stejne jako ostatni veci - cerne fazole v plechovce se stavou i pojem rajcata na salat u nas normalni neni.. ale v CR?
Petr Vácha
|31. 5. 2004 19:17
no, sice sem to nedělal ale ty pomeranče bych asi nerozdejchal:-)