fazole
(V plechovce, v rajčatové omáčce nebo jen v nálevu)
klobása
(Myslivecká, čabajka...)
párky
(Libový, drůbeží...)
3
ks
cibule
5
stroužek
česnek
paprika
(Zelená nebo bílá)
0,50
kostka
masox
bobkový list
mletá paprika
sůl
majoránka
mexické koření
Na fazole
jíška
kečup - jemný
rostlinný olej
Nebo sádlo
Postup přípravy receptu
1
Cibuli si nakrájíme na hrubší kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme párek a klobásu nakrájené na kolečka a papriku nakrájenou na proužky a mírně orestujeme. Potom přidáme fazole (pokud jsou jen v nálevu - vylejeme ho).
2
Zalejeme vodou asi do poloviny hrnce a nadrobíme masox, vložíme 2 bobkové listy, česnek na kolečka (3 stroužky), koření a povaříme. Až nám omáčka vaří, přidáme kečup (asi 3 lžíce), dochutíme (sůl, koření...). Nakonec zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme.
3
Jako příloha se hodí pečivo (kupované), nebo domácí chléb.