• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazolový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Fazolový guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí kližka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule (Velká)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      kg fazole
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      ks česnek
  • Jíška
    • máslo
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky a rychle osmahneme na oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a dusíme. V druhém hrnci vaříme předem namočené fazole - nesolit! Když je obojí do poloměkka, smícháme, zahustíme (je-li potřeba) jíškou a dusíme dál. Před dokončením okořeníme majoránkou a utřeným česnekem, dosolíme, můžeme přidat feferonku. Podáváme v bochníčku chleba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf

Fazolový guláš (nejen) s řepou -…

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 17. 4. 2009 17:22

    Tak 3x som prečítala všetky poznámky a tiež nikde nutrie nevidím, a teda celá diskusia mi uniká. Ale nutrie sa skutočne chovajú na mäso, pozrite napr. http://www.agronavigator.cz/default.asp?ids=152&ch=13&typ=1&val=60630 , ale keď si dáte do vyhľadávača heslo recepty nutria, vjde vám veľa odkazov na recepty.

  • Di - | 17. 4. 2009 15:35

    Ale paní Lado, nutrie se opravdu jí. To nejsou kozí bobky ani sprosté slovo!! A když už chcete mazat poznámky k nutrii, tak opravdu všechny, protože takhle nevím, proč jsem ta proskribovaná právě já! Ostatně nereagovala jsem na poznámku žádného Kokosky, ale Lenky Benové, která zůstala. Takže prosím měřte všem stejným metrem.

  • Kuchařka on-line | 17. 4. 2009 14:59

    Jak souvisi nutrie s timto receptem?! Navic prispevky p. Kokosky se nesmi brat vazne, prosim nereagujte dale na takoveto naproste off-topicy. Jestli se chcete bavit o nutriiich a kozich bobcich, tak prosim v diskuzi, zde to bude od nutrii promazano

  • Di - | 17. 4. 2009 14:53

    Nevím, co je tak pohoršujícího na poznámkách o nutriích, že musely být vymazány. A proč zůstala jen ta prostřední, která nedává smysl?

  • Petule B. | 17. 4. 2009 14:18

    Ať koukám jak koukám, nikde žádnou nutrii nevidím.... to jako že se může dát místo hovězího nutrie?

  • Tereza J. | 17. 4. 2009 09:51

    Pani Marie, všetky strukoviny varím len v tlakovom hrnci, je to veľká úspora času, rovnako krúpy, zemiaky, atď.

  • Tereza J. | 17. 4. 2009 09:51

    Pani Marie, všetky strukoviny varím len v tlakovom hrnci, je to veľká úspora času, rovnako krúpy, zemiaky, atď.

  • Di - | 16. 4. 2009 21:20

    Nutrie je vlastně trochu větší, mastnější králík. Jen má trochu vzácnější kožich.

  • Benova Lenka | 16. 4. 2009 21:17

    Ked som bola dieta, mama nam casto varievala nutriu, pamatam si, ze nam to chutnalo. Len tolko, nevidim na tom nic zvlastne.

  • Olga Zehnalová | 16. 4. 2009 20:46

    Dobre vidím? Čo vyvarila, nutriu?

  • Emil Kokoška | 16. 4. 2009 20:32

    Moje babička vždycky v guláši vyvařila ještě celou nutrii. To pak mělo říz!

  • Marie Šindelová | 16. 4. 2009 19:21

    Gulášek byl výborný,ikdyž jsem měla doma jen půl kg fazolí,stačilo to bohatě.Poprvé jsem je udělala v tlakovém hrnci a byla jsem nadšená rychlostí přípravy.1*

  • Jana Remková | 22. 6. 2008 22:26

    No,já taky fazole solím hned,ale je možné,že kdybych to nedělala,tak by se nevařily tak dlouho,ikdyž je přez noc namáčím.No,vyzkouším,dám vědět.

  • Lenka | 22. 6. 2008 16:04

    Já většinou používám červené.Nejčasteji z nich dělám polévky nebo saláty.

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 15:36

    Tak to je docela pro mě novinka,musím to vyzkoušet,jen ještě jedna možnost - nezáleží třeba na druhu fazolí,já nejčastěji vařím bílé (červené jsem snad měla jen z konzervy,tam měkké jsou),že se namáčejí,to je jasné.

  • Lenka | 22. 6. 2008 15:20

    Také solím fazole před vařením a vždy jsou dobré. Ještě se mi nestalo,že by ztvrdly.

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 15:14

    Pane Janák,fakt přímo při vaření solíte fazole?Já mám zkušenost,že fazole ztvrdnou, a přihodilo se to mému i muži,že nedopatřením fazole osolil a prostě nezměkly ani po hodně dlouhé době vaření,možná tam sůl prostě přidáte později?Ladka

  • Tereza J. | 22. 6. 2008 15:06

    Varím tiež v tlakovom hrnci a všetky strukoviny solím až po uvarení. Na chuti je to poznať.

  • JANÁK PAVEL | 22. 6. 2008 14:56

    Já tedy vařím fazole v tlakovém hrnci a solím je vždycky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Hovězí Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Hovězí kližka Majoránka Máslo Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.

Nepečený tvarohový dort s ovocem II.

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

54
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
53
Klasické lečo
Klasické lečo
50
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
41
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
40
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

Ženy.cz Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Blesk.cz Podzimní novinky České televize: Seriál Oktopus se vrací!

Podzimní novinky České televize: Seriál Oktopus se vrací!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

  • Recepty.cz
  • Fazolový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact