Nejprve začneme s barevnými fazolemi. Buď si fazole namočíme 1 den dopředu nebo musíme vařit v tlakovém hrnci cca 2 hodiny, aby fazole změkly. Pokud tedy vaříme v tlakovém hrnci, je nutno zvolit správný obsah vody, aby se fazole nepřipálily.
2
Po uvaření fazolí nám vznikne fazolový vývar, do toho přidáme plechovku s máslovými fazolemi a plechovku s krájenými rajčaty. Chvilku namírno vaříme.
3
Mezitím si na másle osmahneme na pánvi cibulku nakrájenou na kostičky a poté přidáme lovecký salám nakrájený na kostičky (lovecký salám jde nahradit i jiným, např. klobáskou) a smažíme, dokud není salám osmažený ze všech stran a krásně voní. Potom přidáme do hrnce s fazolemi.
4
Ochutíme česnekem promačkaným (tak cca 2 stroužky), sůl, bazalkou sušenou. Vše dle chuti...
5
A nakonec zalijeme smetanou a chvilku povaříme. Pokud má někdo velmi řídké, rozmíchá hladkou mouku se smetanou v hrnečku tak, aby nebyly žádné hrudky a zalejeme tím fazolovou polévku. Já většinou zahušťovat nemusím.
6
Barva polévky je krásně oranžová a u nás doma měla obrovský úspěch. Takže přeji dobrou chuť.